Western Digital Ultrastar DC HC580

Сървърният твърд диск Western Digital Ultrastar DC HC580 с капацитет 24 TB вече се предлага в България

Новините за появата на нови модели твърди дискове с още по-внушителен капацитет се появяват през няколко месеца и това се приема добре и от доставчиците на облачни услуги, и от потребителите. АСБИС България съобщи, че вече предлага най-новия модел сървърен твърд диск на Western Digital – Ultrastar DC HC580 с капацитет 24 TB и SATA интерфейс.

Продуктът залага на изпитаната в предишните поколения CMR технология за запис и още редица иновации, които позволява постигането на такъв голям капацитет върху десетте въртящи се плочи. С цел повишаване на плътността на данните на инч се използва енергийно подпомогнат магнитен запис (EAMR). Освен това дискът разполага с тройно рамо на главите, което подобрява прецизността на позициониране. Вътрешният обем на корпуса е запълнен с хелий, който е по-оптималната среда за работа на механичните компоненти, защото създава по-малко аеродинамично съпротивление и съответно вибрации при движението на главите.

Предимства на технологията OptiNAND

Western Digital Ultrastar DC HC580 е най-новото поколение твърд диск, който се възползва от предимствата на OptiNAND. В диска е поместено iNAND Universal Flash Storage (UFS) устройство за съхранение на данни, което подобрява надеждността в случай на отпадане на захранването като увеличава обема на енергийнонезависимата памет (NVM), която се използва за копиране на мета данните върху iNAND.

Western Digital Ultrastar DC HC580

ArmorCache също е част от тази технология и гарантира, че всички данни от DRAM кеша безопасно са записани в NVM паметта на устройството. Така се елиминира рискът от загуба на данни при спиране на електричеството. Предимството на ArmorCache е, че позволява работа в режим Write Cache Enabled и така се постига максимална производителност.

Приложения

Western Digital Ultrastar DC HC580 е предназначен за облачни и хиперскалируеми системи за съхранение на данни, дистрибутирани файлови системи, анализ на Big Data масиви и други приложения, където се търси капацитет при висока плътност, надеждност и постоянна производителност.

Моделът има средно време между отказите от 2,5 милиона часа и 5-годишна гаранция, а препоръчителният обем записвани данни е 550 TB на година.

Същевременно заради високата плътност на запис се постига отлична цена на терабайт и подобрена енергийна ефективност, които свалят и общата цена на притежание.

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Ивелина Георгиева

No matter how far you run, you can never truly escape, everything catches up to you at the end and when it does, it usually kicks your ass.