Galaxy Note 9

Samsung Messages може да изпраща снимки на произволни контакти

С все по-добрите камери в нашите смартфони правим повече снимки от всякога. В глобалния свят ние и споделяме голяма част от тях с определени хора. Някои собственици на телефони на Samsung обаче съобщиха за доста сериозен проблем. Не колкото гърмящите телефони, но все пак сериозен. Потребители обвиняват системата за съобщения на Samsung, наречена Samsung Messages.

Tя е стандартна и избрана по подразбиране на всички телефони на марката. Потърпевшите споделят, че телефоните им спонтанно са изпратили целите им галерии със снимки на произволни контакти. Най-лошото е липсата на тези съобщения от тяхна страна и на „разговора“. Същевременно те излизат като пратени на получателя. Един потребител е открил така изпратени съобщения чрез детайлната разпечатка на сметката си.

Същият този потребител е извадил и голям късмет, защото снимките били пратени на неговата половинка, а не на някой познат или бизнес партньор. Най-плашещата част остава липсата на информация относно съобщението от тяхна страна. Може да се окаже, че това се случва много по-често, отколкото всички си мислят.

Samsung Messages

Информация от потърпевши се появи в Reddit и в официалния форум на Samsung. За момента потърпевшите са собственици на само 2 модела – Note 8 и Galaxy S9. Причината и мащабът на проблема все още са спекулации, а от Samsung обявиха, че имат екипи, работещи върху тази нередност.

Някои потребители сочат „бъгав“ ъпдейт на Samsung Messages за виновник, като ъпдейтите се случват автоматично през приложението Galaxy Apps. Други смятат, че това е твърде сериозен бъг, за да се случи в следствие на ъпдейт. Трети смятат, че има общо с RCS – технология, която от Samsung развиват и налагат, като Samsung Messages е едно от първите приложения с такава функционалност.

Ако сте притеснени относно този бъг, ето 2 начина да се предпазите.

  1. Качете всичките си снимки и видеа в облачна услуга като Google Снимки, Google Диск, Dropbox и т.н.
    Проверете дали всичко е качено.
    Изтрийте ги от телефона си. Телефонът ви не може да изпрати нещо, което не съществува.
  2. Преместете всички „чувствителни“ снимки и видеа в „сигурната“ папка, която е криптирана и отделена от операционната система.
Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Иван Басамаков