Челюсти

„Ще ти трябва по-голяма лодка“ – прочутата реплика на Роб Шнайдър от „Челюсти“ е импровизация

Знаете ли, че…

„Ще ти трябва по-голяма лодка“ – прочутата реплика на Роб Шнайдър от „Челюсти“ е импровизация.

Класиката на Стивън Спилбърг само преди две седмици отпразнува своя четиридесет и втори рожден ден. По тази причина и ние ще го уважим с една “екранна доза”.

Карл Готлиб, който пренаписва първоначалната версия на Питър Бенчли, авторът на хитовия едноименен бестселър, споделя в интервю за “The Hollywood Reporter” истината за импровизацията. Продуцентите са били твърде стиснати. Те са наели прекалено малка лодка, която да се грижи за огромния шлеп с цялата техника. Тя просто не е можела да се справи със задачата качествено. Поради тази причина, много от хората в екипа са се обръщали към Ричърд Занук и Дейвид Браун с думите: “Ще ви трябва по-голяма лодка”. Изразът е останал и след това е използван и за други ситуации.

Героят на Роб Шнайър възкликва тези думи след като вижда акулата за първи път. Реакцията е била съвсем спонтанна, но се е получила толкова добре, че Спилбърг решил да запази кадъра. Останалото е история.

свали като Wallpaper (full HD)

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Димитър Копарански

The oldest and strongest emotion of mankind is fear, and the oldest and strongest kind of fear is fear of the unknown. So... fear me since you don't know me!