Playstation 1 произлиза от Nintendo
Playstation 1 произлиза от Nintendo

Playstation 1 произлиза от Nintendo

Знаете ли, че …

Playstation 1 първоначално е трябвало да бъде поръчкова конзола за Nintendo.

Легендата гласи, че Nintedo са поръчали на Sony да изработят за тях електронните компоненти, нужни за нова конзола. Нинтендо обаче се отказват от проекта в последния момент, което кара Sony все пак да продължат напред и да създадат най-първия Playstation именно с тези компоненти.

Реално, първият Playstation се е конкурирал с конзоли от ранга на Nintendo 64 и Sega Saturn, и се води част от петата генерация конзоли в света. Първоначално излиза през декември 1994 година в Япония, а до края на 1995 година вече и в целия свят.

Наследникът, Playstation 2, продава 102 милиона бройки от 1999 година до 2004-та, когато Sony спират производство. Следват още два вариянта на конзолата, като вече се очаква и най-новата версия – Playstation 5.

 свали като Wallpaper (Full HD)

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Никола Гайдов

Геймър до мозъка на костите си, книжен човек, завършил Книгоиздаване в СУ, в свободното си време пише сценарии за късометражни филми и се занимава със семейния пчеларски бизнес. RPG - маняк, умира си за добра и оригинална история, независимо под каква форма. Любител на качественото фентъзи, фантастика и приключенска литература.