Заглавна картинка на статията "Apple влиза в надпреварата с чипсет за Изкуствен Интелект"

Apple влиза в надпреварата с чипсет за Изкуствен Интелект

Apple разработва собствен чипсет. С него компанията се надява да подпомага задачи, изискващи изкуствен интелект в бъдещи устройства. С това Apple смята да се включи в надпреварата за изкуствен интелект. Производителят на iPhone ще се състезава основно с Google и Qualcomm. Компанията разработва специално този чипсет за изкуствен интелект.

Чипсет за изкуствен интелект

Според Bloomberg, вътрешното кодово име на чипа е „Apple Neutral Engine„. Разработката има за цел да подобри функции като разпознаване на лице и говор. Според анализа, компанията планува да интегрира чипът за изкуствен интелект в бъдещите iPhone и iPad устройства. Предполага се, че Apple вече тестват новото си изобретение, но не е ясно все още дали ще го видим в следващия iPhone. С този чипсет за изкуствен интелект, компанията ще може да освободи Siri и други подобни екстри от товара да бъдат поддържани онлайн. Вместо това тези неща ще бъдат обработвани от този чипсет и ще бъдат подобрени скоростта и живота на батерията.

графика на apple

„Apple облисмят преместването на функционалности като разпознаване на лица в програмата за снимки, част от разпознаването на говор и предсказващите опции на клавиатурата на iPhone към този чип. Компанията също планира да предложи достъп на програмистите до чипа. Така и други програми ще могат да разчитат на новия продукт.“ коментира запознат пред Bloomberg.

снимка на siri

Къде ще се вмести това на пазара?

Компанията организира ежегодната конференция за програмисти в Калифорния през юни. Освен детайлите около бъдещите операционни системи iOS, macOS, tvOS и watchOS, Apple вероятно ще покаже и обновени лаптопи с Kaby Lake чипсет от Intel. Компанията загатна, че може да представи асистентът Siri Speaker, който ще се конкурира с Amazon Echo и Google Home. С оглед на факта, че Microsoft и Goolge се фокусираха значително върху изкуствения интелект на своите конференции, можем спокойно да предположим, че и Apple ще последват тенденцията. Предстои да разберем.

Графика на лицево разпознаване

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Ивайло Янев

Технологичен ентусиаст, който обожава теми като Local и Cloud Storage, IoT, компютърни конфигурации, модове, компютърни и конзолни игри и всякакви странни и полезни джаджи.