Начало / Дневна доза / Първата дигитална фотография е направена през 1975г.
Дневна доза - Първата дигитална фотография

Първата дигитална фотография е направена през 1975г.

Знаете ли, че…

Първата дигитална фотография е направена през декември 1975 г. За целта е използвано устройство, което тежало 3,6 kg и записвало черно-бели образи на касетофонна лента с помощта на CCD сензор за образи.

Устройството е конструирано от Стийв Сасън, който тогава работел в „Ийстман Кодак“ и не е било предназначено за продажба. Първата дигитална снимка отнела на Сасън 23 секунди за експозиция и имала резолюция от 10 000 пиксела. Кадрите можело да се преглеждат на екрана на телевизор.

Първият дигитален апарат, излязъл на пазара през 1991г., е Dycam Model 1, познат още като Logitech Fotoman. Той също работел със CCD сензор и можел да се включва към компютър, за да даунлоудва образите.

А знаете ли, че първата фотография на Луната е направена през 1840г.?

Свали като WallPaper (Full HD)

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

За Колийн Ливингстън

Колийн Ливингстън е писател, автор на книгите-игри "Мъдростта на царя", "Самсон" и "Ной". Завършил е физика, информатика, медицина и право, но не защото е хипер гений, а защото зад този псевдоним се крие бая народ. Интересува се от наука и религия, литература и окултизъм, ГМО и екоталибанщина отново поради шизофреничното съжителство на множество личности. Обича да слуша рок, метъл, църковни песнопения и тибетски мантри. Любима негова група е Nanowar of Steel.