Заглавна картина на статията "Папа Франциск TED изява относно технологичните компании"

Папа Франциск TED изява относно технологичните компании

TED събитията са широко известни с това как събират различни известни личности на една сцена. Там те могат да развият интересна тема пред публиката и да споделят своите мисли и призиви. Темите се разпростират от големи идеи в науката, технологиите и културата до малки и непознати на широката публика проекти. Интересното в таз годишната TED конференция във Ванкувър бе включването на видеовръзка от самия Папа Франциск!

Какво ни каза Папа Франциск

Това е първият път, когато настоящ Папа записва подобно изявление. Това е също и дебют на Папа по отношение изказ на подобна конференция. По време на записа Папа Франциск говори за моралните отговорности на отделните хора по света. Той спомена, че „съществуването на всеки един от нас е дълбоко свързано с това на другите. Животът не е просто изминаващо време. смисълът му е във връзките с другите.

Снимка на Папа Франциск на TED събитието

Папата продължи с темата за невероятните научни открития и технологични постижения. За това как това се случва почти всеки ден по целия свят и как това не трябва да ни кара да забравяме, че все пак сме човешки същества. Той обърна внимание на това, че технологиите не трябва да ни отдалечават един от друг и че не трябва да забравяме връзките си с другите хора.

Колко прекрасно би било ако растежа на науката и технологичните иновации идваха с повече равноправие и социално равновесие.“ сподели той на публиката. „Колко хубаво би било, ако докато откриваме далечни планети, да преоткриваме и нуждите на братята и сестрите ни, които ни заобикалят.“ Той продължи с предупреждения към компаниите, които слагат продуктите си преди хората.

Според Bruno Giussani, член на организацията на TED, уреждането на този разговор е било грандиозно начинание. Макар Папа Франциск да използва активно Twitter и Instagram, много от екипа му във Ватикан не били информирани за TED събитията. Отнело доста срещи за да се уреди подобен разговор. Той е записан в дома на Папата – Domus Sanctae Marthae. Видеото е снимано в началото на април и е преведено с надписи на 20 езика от над 40 преводача.

Ето и самото видео на Папа Франциск:

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

За Ивайло Янев

Технологичен ентусиаст, който обожава теми като Local и Cloud Storage, IoT, компютърни конфигурации, модове, компютърни и конзолни игри и всякакви странни и полезни джаджи.