Заглавна картинка на статията за NZXT кутията

NZXT NOCTIS 450 ROG – новият звяр на пазара

NZXT NOCTIS 450 Republic Of Gamers

Noctis 450 ROG предлага изключително смел и агресивен дизайн, породен от сътрудничеството между NZXT и ROG. Кутията е разработена с мисъл за геймърите и е съвместима с най-новите хардуерни компоненти за безкомпромисно изживяване. Тъй-като това е кутия със специфичен дизайн, характеристиките ѝ също не са особено стандартни.

Като цяло, дизайнът на кутията напомня на оригиналната NZXT Noctis 450. Основните разлики, които карат ROG да изпъква са комбинацията от черно/червено, както и гравираните шарки на черен фон, придаващи зверското ѝ излъчване.

Да започнем с материалите – Noctis 450 ROG тежи 9.6 килограма и е направена от електрически поцинкована стомана с пластмасови елементи. Размерите са 220х567х544 милиметра. Цветовият избор предлага комбинация от черно и червено, бяло и синьо както и специалния сив Gun Gray ROG цвят.

Още размери

Картинка на страничен изглед на NZXT кутията

Кутията може да помещава дънни платки тип mini-ITX, microATX и ATX. Тя има седем слота за разширяване, шест места за 3.5-инчови дискове както и осем места за 2.5-инчови дискове.

Вътрешни размери и поддържани компоненти:

  • Максимален размер на графична карта с поставена клетка за дискове: 294 милиметра.
  • Максимален размер на графична карта без поставена клетка за дискове: 406.2 милиметра.
  • Максимална височина на охладителя за процесор: 180 милиметра.
  • Място за кабели: от 17.7 милиметра до 32.5 милиметра.

Тези размери би трябвало да осигурят на всеки достатъчно пространство за спокойна работа.

Картинка на отворената NZXT кутия

Като геймърска кутия от най-висок клас, NZXT Noctis 450 ROG предоставя и страхотни възможности за охлаждане. Кутията идва в комплект с висококачествени вентилатори като имаме възможност за цялостен ъпгрейд с водно охлаждане. Кутията разполага също и с филтри против прах при предните вентилатори както и при захранващия блок.

Опции за охлаждане

Картинка на преден изглед на NZXT кутията

Включените вентилатори както и възможностите за подобрения ще намерите по-долу. FN V2 140 (Case Version) е 140 милиметров вентилатор с максимална скорост на въртене 1,000 оборота в минута, 50 кубически фута в минута въздушен поток и 21 децибела ниво на шум. FN V2 120 (Case Version) е 120 милиметровата версия с по-високи скорости на въртене от 1,200 оборота в минута, 45 кубически фута в минута въздушен поток и същите нива на шум – 21 децибела.

  • Предни: два 140 милиметрови или три 120 милиметрови (три 120 милиметрови FN V2 Case version са включени).
  • Горни: два 140 милиметрови или три 120 милиметрови.
  • Задни: един 140 милиметров или един 120 милиметров (един 140 милиметров FN V2 Case version е включен)

Поддържаните възможности за водно охлаждане са:

  • Предни: два 140 милиметрови или три 120 милиметрови.
  • Горни: два 140 милиметрови или три 120 милиметрови.
  • Заден: един 140 милиметров или един 120 милиметров.

Екстри

Една от отличителните особености на кутията от NZXT е функцията AURA Sync, която ви позволява на настроите осветлението по ваш собствен вкус. Така може да придадете уникален вид и завидни визуални ефекти на Noctis 450 ROG. Трите опции: Fixed (фиксирани), Breathing (пулсиращи) и Color Cycle (редуващи се цветове) ще направят усещането още по-драматично и незабравимо. Включеният PCB контролер ще ви подпомогне при окабеляването и нивата на шум в зависимост от това какво правите в даден момент.

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Ивайло Янев

Технологичен ентусиаст, който обожава теми като Local и Cloud Storage, IoT, компютърни конфигурации, модове, компютърни и конзолни игри и всякакви странни и полезни джаджи.