ASUS ROG STRIX X299-E – епично!

Asus пуснаха първото си официално видео за следващата си генерация дъна. RoG X299 започват с модела RoG STRIX X299-E и ще поддържа най-мощните Intel процесори от сериите Skylake X и Kaby Lake X. Asus готвят и други продукти за близкото бъдеще и тръпнем в очакване да видим какви са те.

RoG STRIX X299-E е страхотно!

Самото RoG STRIX X299-E е богато на възможности и глезотии. Дъното не прави никакви компромиси с дизайн и естетика. Това е първото дъно от серията RoG X299, която ще видим идните месеци.

Разглеждайки по-подробно детайлите, можем да видим наистина едно добро и мощно дъно. Сокета е последният от Intel – LGA 2066, който ще поддържа бъдещите процесори на компанията. Както името подсказва, тук имаме 2066 пинчета за връзка с процесора. Съдейки по дизайна, LGA 2066 прилича доста на LGA 2011-v3. Това е добра новина, тъй като сегашните охладители най-вероятно ще могат да се ползват и на новите дъна. Виждаме осем DDR4 DIMM слота за памет, по четири от всяка страна. Слотовете поддържат скорости от над 4,000 MHz и 128GB капацитет.

I/O и дизайн

По-добрата част е в I/O компонентите и дизайна. С дъното получаваме три PCI-e 3.0 x16 слота, всеки от който е покрит с метален предпазител като щит. Също така имаме и два PCI-e 3.0 x4 и един PCI-e 3.0 x1 слот в случай, че ни трябва бързо NVMe PCI-e SSD или звукова карта. Трите PCI-e 3.0 x16 места са осветени с LED и изглеждат божествено. Дъното има готова функционалност за овърклокване и допълнителни възможности за настройки. Отгоре на всичко имаме и голяма плоча за отвеждане на топлината. Виждаме и допълнителни пластини за допълнително подпомагане при загряване, които могат да предпазят и малките M.2 SSDта под тях, в случай че решим да ги сложим.

От гледна точка на дисковете виждаме цели осем SATAIII 6Gbit/s порта и два USB 3.0 порта за предния панел на кутията. Близо до 24 пиновия захранващ порт виждаме и USB 2.0 порт и втори, допълнителен M.2 слот. Разбира се, имаме и RGB осветление. МНОГО RGB осветление.

RGB осветление навсякъде

Цялостният дизайн на продукта е доста сходен с този на STRIX 270. Изглежда Asus правят крачка напред с RoG STRIX X299-E като добавят пълен набор от RGB светлини между PCI-e слотовете и сокета на процесора. Също така виждаме и доста RGB LED светлини около I/O компонентите. Цялостната сглобка на дъното изглежда много добре.

Asus са се погрижили за звука като са използвали S1220A Codec и Sonic studio III. Резултатът е просто страхотно качество. I/O панелът включва 7.1 канален аудио жак, Intel LAN, Ethernet, Gamerfirst IV, 2×2 WiFi, копче за рестарт и флаш на BIOSа, два USB 2.0 порта, четири USB 3.0 порта и два USB 3.1 порта (един тип А и един тип C).

За сега това е всичко около първото X299 дъно. Ще видим още доста в близко бъдеще. Надяваме се RoG STRIX X299-E да е поставил летвата доста високо и останалите модели да предложат дори още по-добри характеристики.

Предлагаме и галерия за да се насладите на този звяр:

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Ивайло Янев

Технологичен ентусиаст, който обожава теми като Local и Cloud Storage, IoT, компютърни конфигурации, модове, компютърни и конзолни игри и всякакви странни и полезни джаджи.