Love, Death & Robots – трейлър на сезон 2

Стрийминг гигантът Нетфликс пусна първи трейлър към предстоящия втори сезон на анимационната антология Love, Death & Robots. Love, Death & Robots е един от сериалите през май 2021 г., а точната дата на премиерата му е 14.05.2021 г. За втори сезон от стрийминг платформата споменават, че елементите от заглавието ще продължат да се развиват в истории, но ще има и нови.

Обявено е и продължението на поредицата и с трети сезон, който ще очакваме някога през 2022 г.

Любов, смърт и роботи  (Love, Death & Robots) – описание

  • Премиера: Сезон 1: 15 март 2019 г. / Сезон 2: 15 май 2021 г.
  • Сезони: 2
  • Жанр: анимация, комедия, късометражен
  • Платформа: Netflix
  • IMDB: 8.5/10

Сериалът „Любов, смърт и роботи“ е научна фантастика за възрастни. Анимирана антология – различна история и каст за всеки епизод  – базирана на характери, създадени от няколко автори на комикси. Развита като идея от продуцента Тим Милър, на основа на анимационния канадски филм от 1981 г. „Хеви Метал“.

Първи сезон е пуснат на 15 март 2019 г. и наведнъж са излъчени 18-те епизода. Всеки епизод е с различно времетраене, но в рамките на 17 минути. В него се представя история, свързана с думи от заглавието, но не с трите едновременно. Като има елементи на хорър и комедия, научна фантастика.

Работата по проекта започва в края на първото десетилетие на 21 век. Двама от продуцентите на сериала – Тим Милър и Дейвид Финчър – решават да направят римейк на филма „Хеви Метал” от 1981 г. Проектът е представен на Парамаунт, но има проблем с финансирането му. Финчър се обажда на Милър, след успеха му с Deadpool, с предложение да се обърнат към Нетфликс, където ще имат пълна творческа свобода. Така започва създаването и развитието на историите в сериала. Шестнадесет от 18-те през първия сезон са адаптации на разкази. Милър поставя рамката и позволява сценария да се променя, ако това ще подобри историята.

Най-интересните епизоди от сезон 1:

еп.1: Sonnie’s Edge

Млада жена, Сони, участва в дистанционни битки срещу дигитално контролиран звяр, създаден чрез биоинженерство. Нейният стимул за битка е това, което я довежда до ръба: страхът от смъртта.

еп.2: Three Robots

Tри робота вървят из постапокалиптичен град. Те изучават някогашния живот на отдавна загиналото човечество. Единият от тях обяснява, че хората са загинали, заради собствените си действия, довели до екологична катастрофа. Срещат котка, за която мислят, че е генетично проектирана. Тогава котката показва, че може да говори и иска да бъде погалена.

еп.3: The Witness

Мъж убива жена в апартамент в Хонконг. След това разбира, че жена в отсрещния хотел, която е идентична на жертвата му, е била свидетел на убийството. Започва да я преследва и я намира в апартамент. Жената държи пистолет, за който двамата се сбиват и тя застрелва мъжа. След това разбира, че мъж в хотела отсреща, идентичен на жертвата ѝ, е бил свидетел на убийството.

еп.5: Sucker of Souls

Флин, наемник, и д-р Юънт, археолог, бягат през тунел от неизвестен нападател. Стажантът на доктора, Саймън, открива пещера с надписи „хранещ се с души“. Демон го напада и поглъща, след което мутира в по-голям звяр. Флин бяга с доктора и информира свои служители за ситуацията по радиото. Срещат демон, който е Дракула. Бягат, но Флин е убит, а археологът, тичайки през тунел попада в стая с вампири. На некнижовен език казано: от трън, та на глог.

еп.9: The Dump

Инспектор от градската управа принуждава Дейв Дворчек да напусне къщата си и заживее на сметището. Дейв отказва и му обяснява, че има за любимец същество на име Ото, което се храни с боклука от сметището. Дейв насърчава Ото да изяде инспектора. Зловещо, нали?! 

ep.14: Zima Blue

Журналистката Клер Маркъм отива да интервюира художника Зима Блу, който живее уединено. Той иска да разкаже своята история преди да покаже последната си творба. Историята му е поразяваща. Считан за кибернетично подобрен човек, той е андроид, създаден първоначално от роботизирана система и наречен Зима Блу(Синия), за да почиства плочките на басейн. Многократно е модифициран до сегашното му състояние. Последното му желание е да се потопи в сините води на басейна, от който е излязъл, да премахне всички модификации и да се върне в първоначалното си състояние.

еп.17: Alternate Histories

„Multiversity“ е алтернативно приложение за симулация на история. То показва на потребителя шест различни времеви линии – една от тях смъртта на Адолф Хитлер през 1908 г. вместо през 1945 г. Потенциалните последици от всяка смърт показват различни резултати от Първата и Втората световна война. Също версии за кацането на Луната от различни хора; парадокси на пътуването във времето и постапокалиптични сценарии. Излизайки от демонстрацията, потребителят избира възможна алтернативна времева линия, където президентът Линкълн стреля пръв.

********

Това накратко са част от историите, които представя анимационната антология Love, Death & Robots. Ужасяващи и интригуващи същевременно; страховити и интересни. Ние от екипът на КиноЗона се радваме, че съвсем скоро ще се излъчи втори сезон и сме щастливи, че можем да анонсираме новината. Приканваме Ви да коментирате във фейсбук страницата ни това, което Ви вълнува от филмовия свят.

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Надежда Златева