Intel NUC

Кои са най-продаваните модели Intel NUC в България?

Персоналните мини компютри Intel NUC са с промоционални цени до края на март

Персоналните мини компютри NUC, разработени и произвеждани от Intel, се радват на голям интерес по целия свят и вече сформират собствена пазарна ниша. Българският пазар не прави изключение – и у нас има немалък брой крайни клиенти и фирми, които се възползват от множеството предимства на този формат. Това е равносметката на дистрибутора АСБИС България, който обяви нова ценова промоция за две от сериите Intel NUC до края на месец март 2023 г.

По-малкото е повече

Очевидното предимство на мини компютрите Intel NUC по отношение на размерите веднага се обръща в тяхна полза, когато мястото е ограничено, PC-то трябва да се разположи на видимо място или да се вгради в специализирана система като киоск или мрежа за разпространение на съдържание.

Очакването на потребителите за компромис, свързан с малките размери, са напълно неоправдани, защото серията NUC 12 Pro предлага всички актуални характеристики на модерен компютър. Това включва: многоядрен процесор Intel от 12-то поколение, поддръжка на голямо количество оперативна памет (до 64 GB) и най-бързите NVMe SSD, както и наличие на най-актуалните високоскоростни мрежови интерфейси – 2.5 GbE, Wi-Fi 6E и Bluetooth 5.2.

Intel NUC

NUC 12 Pro предлага и голям брой бързи USB портове, както и възможност за свързване на до четири външни дисплея с ултра висока резолюция, благодарение на HDMI 2.1 и Thunderbolt 4 интерфейсите.

Версиите с поддръжка на Intel vPro технология предлагат допълнителен слой на удобство за системните администратори, които лесно и сигурно могат да управляват отдалечено клиентските компютри.

Когато цената е от значение

Другата серия, която се радва на значителен пазарен интерес заради отличното съотношение цена/възможности, е Intel NUC 11 Essential. Макар и с по-скромни спецификации, тези компютри могат да покрият широк кръг задачи – от екипна работа и обработка на документи до киоски и стрийминг на съдържание.

Intel NUC 11 Essential използват процесори Intel Pentium Silver или Celeron, могат да поемат до 32 GB DDR4 памет и да се свържат с 4K дисплей с честота на опресняване 60 Hz посредством наличните HDMI 2.0b и DisplayPort 1.4 портове. Мрежовите връзки под формата на 1000 Mbps Ethernet и Wi-Fi 5 предлагат висока скорост на трансфер.

Независимо от малкия формат, Intel NUC 11 Essential разполагат с цели шест USB порта – 2xUSB 3.2 Gen. 1 отпред, 2xUSB 3.2 Gen. 2 и още 2хUSB 2.0 отзад.

Мини компютрите Intel NUC се предлагат като полуготови системи, към които трябва да се добави само оперативна памет и SSD носител. Те спокойно могат да се справят с непрекъсната работа 24х7 и се предлагат с 3-годишна гаранция.

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Ивелина Георгиева

No matter how far you run, you can never truly escape, everything catches up to you at the end and when it does, it usually kicks your ass.