Какво да очакваме от WordPress 6.2?

Ако все още не сте развълнувани от предстоящото издание на WordPress 6.2, ще бъдете след като гледате новото видео, което беше излъчено на живо миналата седмица. Демонстрацията беше представена от Ан Маккарти и Рич Табор и модерирана от Натан Уригли.

Екипът използва красиво персонализирана версия на темата по подразбиране 2023, която показва какво е възможно в WordPress 6.2 само с основни блокове и теми. Те започнаха от изгледа на редактора на сайта, демонстрирайки колко лесно е да прескачате от страници до шаблони и части за шаблони с новия режим на разглеждане. Този режим разполага и с прозорец, който визуализира сайта при различни изгледи.

WordPress 6.2 е светлинни години напред по отношение на прогресията си като инструмент за проектиране. Екипът даде кратко въведение за смяна на стилове, както и възможността за копиране и поставяне на стилове. Характеристиките улесняват много промените в сайта, вместо да се налага да ги прилагате отделно към всеки блок. Те също така показаха и Style Book, която е полезна за бързото извършване на глобални промени в блокове с визуализация. Рич Табор отбеляза как потребителите всъщност могат да използват този екран, за да проектират целия сайт.

Други функции, обхванати в демонстрацията на WordPress 6.2, включват новото позициониране за групови блокове от най-високо ниво, нова навигация и специализиран изглед на списъка, режим без разсейване и подобрен панел за модели и медия, който намалява броя на стъпките за изследване на моделите и добавяне на изображения. В крайна сметка презентаторите отговаряха на въпроси от зрителите, много от които обхващат какво и кое в момента не е възможно с редактора на сайта.

WordPress 6.2 се очаква на 28 март 2023 г. RC 1 се забави поради регресия, която влияе върху редактора на сайта. Междувременно видеото на живо е добър начин да се запознаете с всички основни функции, идващи в следващото издание.

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Ивелина Георгиева

No matter how far you run, you can never truly escape, everything catches up to you at the end and when it does, it usually kicks your ass.