Huawei Батерия Графен

Huawei разклати мобилния свят с нов тип батерия

Huawei разработи графенова батерия с двойно по-дълъг живот

Само десетилетие след пришествието на смартфон революцията, която пренаписа историята на мобилните телефони, индустрията страда от най-тежкото си „проклятие“. Батерията на мобилните устройства издъхва прекалено бързо. Макар че е от сравнително скоро на хоризонта, Huawei прави пореден пробив в тази насока. Осъзнала предимството на графена, компанията вдига летвата една идея по-високо.

Изграждането на този супер материал от листи с дебелина от едва един атом чист въглерод, влиза в лабораторията на китайския производител. И излиза не как да е, а вграден в литиево-йонна батерия. Това се случва в Централния институт за научни изследвания на Huawei. Използването на графена в батериите за мобилни устройства повишава работната им температура с около 10 градуса. Така при нормален работен режим те достигат температура от 60 градуса по Целзий.

Какви са ползите от това нововъведение?

Отдаването на мощност се покачва почти два пъти като продължителност във времето. Това на нормален език означава, че  графеновата батерия издържа двойно по-дълго от обикновена литиево-йонна.

Какъв е коментарът на Huawei за технологичния им пробив?

„Специална добавка в електролитите позволява да се отстранят следите от вода. Тази добавка предотвратява още и изпаряването на електролитите при високи температури. Материалите, от които е изграден големият модифициран кристал, се използват и за катода. От там получаваме и подобряване на температурната стабилност на енергията, която излиза от катода на батерията.“

Ако батериите с тази технология успеят да се въведат в масово производство, телефоните на Huawei ще станат още по-впечатляващи. Компанията все още не е обявила в цялост последните си устройства, които ще се възползват от новата система на батерията. Във всички случаи, ако те бъдат представени на следващото голямо шоу за мобилни технологии MWC, ще наблюдаваме тотален пробив в тази ниша на индустрията.

Докато чакате новите технологии да се наложат, за да се сдобиете с тях, хвърлете един поглед на този изтощителен тест. Той ще ви покаже кои от устройствата на 2016 година могат да се похвалят с най-добър живот на батерията.

 

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Атанас Георгиев

Обичам да следя новостите в областта на биологията, Космоса и технологиите. Това ми дава възможност да ги споделя с Вас, читателите на Technology.bg