Friends (Приятели) - заглавно изображение

Сериалът Friends (Приятели) се завръща на 27-и май по HBO Max

„Приятели“ се завръща на 27 май по HBO Max за една среща, коятo да припомни защо шоуто стана любимо на много поколения зрители. Преди скоростното развитие на интернет и бързата връзка с целия свят, някои от нас намериха телевизионни „Приятели“ – Рейчъл, Моника, Фийби, Рос, Джоуи и Чандлър. Шестимата ни забавляваха, разсмиваха, караха да се замислим, направиха ни съпричастни с неволите и радостите си. Шоуто продължи 10 г. –  от септември 1994 г. до май 2004 г.

 Friends (Приятели) се завръщат!

На 12 ноември 2019 г. студиото Warner Bros обяви, че се работи по специален епизод, в който актьорите, изиграли Рейчъл, Моника, Фийби, Джоуи, Чандлър и Рос, шестимата култови герои, ще се съберат, за да припомнят любими моменти от шоуто и всичко, което се е случвало зад кулисите. Специалната среща щеше да се заснеме към 20 март 2020 г. Заради пандемичната обстановка, проектът се отложи. Най-накрая има готов епизод, заснет през април тази година – споделено в социалните мрежи от Warner Bros, HBO Max и самите актьори. Снимките са били в Лос Анджелис, в Хале 24, известно като „Площадката  на „Приятели“. Изпълнителни продуценти на телевизионното събиране са създателите на шоуто, Кевин С. Брайт, Марта Кауфман и Дейвид Крейн. Сценаристът на „Късното, Късно шоу“ Бен Уинстън също е изпълнителен продуцент и режисьор.

След като „Приятели“ се завръщат, ние от КиноЗона ще направим

Ретроспекция:

Един от създателите на сериала, Дейвид Крейн казва, че с останалите продуценти са искали да направят шоу, в което шестимата герои да бъдат равнопоставени като значимост. Съответно актьорите, които ги играят да образуват органичен екип – което е за първи път в историята на телевизионните шоута. Това решение има изключително позитивен отзвук в САЩ и по целия свят. Създателите и шестимата актьори превръщат шоуто не само във високо рейтингово, а в култово.

Friends (Приятели) – Началото:

Продуцентите Дейвид Крейн и Марта Кауфман разработват версии за три телевизионни сериала за новия телевизионен сезон на 1994 г. Докато работят, си припомнят времето след колежа, когато започват да живеят самостоятелно в Ню Йорк. Решават да създадат сериал за шестима приятели и техния живот – кариера, взаимоотношения, любов, за всичко, което им се случва. Сериал за зрителите, които са в 20-те си години, завършили колеж, неженени и живеят в Ню Йорк. Тази идея представят пред телевизия NBC. За заглавие са обмисляни: „Имало едно време в Уест Вилидж“, „Инсомния кафе“ и „Отсреща“. Първончалното оригинално име било „Приятели като нас“-  в последствие го съкращават.

След като президентът на телевизията дава зелена светлина на сериала, тримата продуценти са засипани от обаждания на агенти на актьори, кастинг режисьори и сценаристи, които предлагат своите ръкописи с идеи за сериала. Кауфман, Крейн и Брайт решават, че ще приемат сценариите само на млади писатели, които са на възрастта на героите. Накрая избират екип от седем автора. Сюжетните линии за всеки сезон са маркирани от продуцентите още през лятото, преди да започне четенето на маса.

Заснемането:

Почти всички епизоди са заснети в студиото на Уорнър Брос. Началната шапка, кафенето, финалът на пети сезон в Лас Вегас.

Преди премиерата на първи епизод, екипът отива на вечеря в „Caeser’s Palace“ в Лас Вегас, за да отпразнуват последната вечер в анонимност. На същото място е заснет финалния епизод на 5 сезон и сватбата, след „алкохолно опиянение“, на Рос и Рейчъл.

Фонтанът, използван в шапката на сериала, е разположен в Ранчото на студиото. Сцената е заснета в 4 сутринта, когато е доста студено за сутрин в Калифорния. Единственото излизане извън снимачната площадка е в Англия, което се прави за първи път в телевизионно шоу. Това е за финалните епизоди на четвърти сезон, когато един от героите се жени за англичанка.

Шефовете на NBC се тревожат дали интериора на кафенето не е твърде „хипарски“ и искат сериала да се развива в заведение за бързо хранене. Продуцентите настояват да е в кафене, което  отделно става иконично.

Финалът:

Създателите на сериала завършват първата чернова на едночасовия финал през януари 2004 г. Преди да напишат епизода, Крейн, Кауфман и Брайт гледат финалите на други ситкоми, обръщайки внимание на това, кое е проработило и кое не. Кауфман казва, че са харесали тези, които са останали верни на самия сериал. Авторите  прекарват няколко дни в обмисляне как би трябвало да изглежда последната сцена. Най-важните сцени от финала са заснети без публика и с малък екип. Последната серия е излъчена на 6 май 2004 и е четвърта по гледане в телевизионната история- от 55 милиона зрители.

Изключителната популярност на шоуто се потвърждава и от цената на рекламите – 30-секундна реклама по време на „Приятели“ в Америка струва 500 000 долара.

Избор на актьорите:

Прослушванията за актьори се провеждат в Ню Йорк и Лос Анджелис. Хиляда се явяват, а кастинг директорът ги свежда до 75 за всяка роля, които четат реплики пред тримата продуценти. Преди финалния избор на актьори, сведените до 3-4-ма за роля се явяват на прослушване пред президента на Уорнър Брос.  Накрая шестимата актьори са избрани и започва изграждането на култовото не само за времето си шоу.

Ето и някои интересни факти, относно избора на актьорите:

 • Дейвид Шуимър е първият избран за една от основните роли – тази на Рос Гелър. Причината е, че героят е написан специално за него. Tой отказва няколко пъти, тъй като не харесва как е описан героя. По това време е и режисьор на Бродуей.
 • Идеята за Джоуи е била за герой, който постоянно попада в неподходящи ситуации.  Продуцентите на шоуто не харесали на кастинга Мат Ле Бланк в ролята. Телевизия NBC го наложила като подходящ.
 • Ханк Азариа, който играе ролята на учения Дейвид и известно време приятел на една от героините Фийби, два пъти се явява на прослушване за ролята на Джоуи.
 • Кортни Кокс е била харесана за ролята на Рейчъл Грийн. Самата Кортни се виждала в ролята на Моника Гелър. Една от причините е, че оприличавала нея на себе си – на собствената си мания по чистотата и подреждането. Така тя се превъплъщава в грижовно-командващата Моника.
 • Анистън е избрана последна за ролята на Рейчъл.

Протагонистите:

Рейчъл Грийн

Рейчъл (в ролята Дженифър Анистън) е най-добрата приятелка на Моника Гелър от детските години. Тя е от богато семейство и в началото на сериала е малко надменна и не е наясно с реалния живот на младите хора без привилегии. Приятелката ѝ и действителността бързо я приземяват. Братът на Моника, Рос, е влюбен в нея от години и през сезоните имат връзка с прекъсвания. Рейчъл ражда дъщеря от Рос и отказва работно предложение за Париж, за да живее с него.

Моника Гелър

Моника (в ролята Кортни Кокс) е „майката“ на групата. Перфекционистка, обича да командва, свръхгрижовна и с мания за подреденост и чистота. Моника е била с наднормено тегло като дете и затова я знаят като „Дебелата Моника“, сестрата на Рос. Случка с друг герой от сериала, приятел на брат ѝ, я кара да отслабне. Въпреки това, останалият от детските ѝ години афинитет към храната, я прави успешен главен готвач.

Фийби Буфе

Фийби (в ролята Лиса Кудроу, която участва в сериала през юни Fell Good) е ексцентрична, оправна и мила. Тя е масажистка и самоук музикант – пее своите песни, акомпанирайки си с китара. Живяла е само с майка си, която се самоубива и Фийби остава на улицата дълго време. Има еднояйчна близначка Урсула и брат. Фийби износва и ражда децата на брат си и съпругата му – това развитие на сюжета се налага, заради бременността на самата Лиса Кудроу.

Джоуи Трибиани

Джоуи (в ролята Мат Ле Бланк) е актьор, който се бори за своето място на телевизионния екран. След много перипетии и финансова помощ от приятеля си Чандлър Бинг, с когото са съквартиранти, получава ролята на д-р Дрейк Рамоне в „Дните на нашия живот“. Джоуи има краткотрайни връзки, но се влюбва в Рейчъл. Те излизат за кратко, но осъзнават, че това няма да проработи, заради приятелството им и сложните отношения на Рейчъл с Рос. В края на сериала той е единственият без партньорка. Само за Джоуи е създадено отделно едноименно шоу.

Чандлър Бинг

Чандлър (в ролята Матю Пери) е изпълнителен директор по статистически анализ в многонационална корпорация – длъжност, така и незапомнена от останалите. Чандлър има особено чувство за хумор, не винаги разбираемо и на място, саркастично на моменти. Част от шегите на Чандлър, включени в епизодите са на актьора Матю Пери. Поради особените си отношения с майка, автор на еротични романи и баща, който сменя пола си и вродена срамежливост, Чандлър има проблем с връзките. (Самият Матю Пери споделил пред продуцентите, че се чувства неловко с жени.) Чандлър се среща с Джанис, но по-късно се влюбва в Моника и се жени за нея. Осиновяват близнаци в края на сериала.

Рос Гелър

Рос (в ролята Дейвид Шуимър) е големият брат на Моника. Палеонтолог, работещ в Природонаучния музей, а по-късно и професор в Нюйоркския университет. Рос, освен че е влюбен в Рейчъл, сключва три брака по време на сериала: с Карол, лесбийка, която е майка на сина му Бен;  англичанката Емили, която се развежда с него, след като той казва името на Рейчъл по време на сватбената им церемония; и със самата Рейчъл, с която се женят в Лас Вегас след напиване. Разводите му стават обект на шеги. Накрая Рос осъществява мечтата си да бъде с Рейчъл. Рос е малко емоционално хаотичен, на моменти истеричен, но много мил, внимателен и сърдечен.

Отношенията между актьорите:

Преди всеки нов епизод главните актьори се събирали, за да се подготвят за шоуто.  Дейвид Шуимър разказва, че преди снимките на последния епизод се почувства тъжен, защото този ритуал щял да бъде последен.

Актьорите остават най-добри приятели и извън екрана. След края на сериала, всеки поотделно признава в интервюта, че са станали като семейство. Още по-добре – след като „Приятели“ се завръщат на 27 май по HBO Max.

69 интересни факти за Friends (Приятели):

 • Първата реплика в първия епизод на сериала е: „Няма нищо за разказване“.
 • 30-секундна реклама по време на „Приятели“ в Америка струва 500 000 долара.
 • За заглавия на сериала са обмисляни „Имало едно време в Уест Вилидж“, „Инсомния кафе“ и „Отсреща“. Оригиналното име е „Приятели като нас“ – в последствие го съкращават.
 • Сериалът се снима в студио 24 на Уорнър Брос, Бърбанк, Калифорния, а след края му площадката е преименувана на „Площадката на приятелите“.
  „Приятели“ използват 4 камери за всяка сцена.
 • Ако всичко мине добре, за записване на един епизод трябват 6 часа и 10 км лента.
 • Продуцентите на шоуто признават, че в реалността героите им никога не биха си позволили наемите, които уж плащат в сериала.
  Джеймс Майкъл Тейлър (Гюнтер) е бил статист първия сезон, но се появява и по-късно, тъй като само той се справя с кафе-машината. След първата му реплика в сериала сценаристите го кръщават Гюнтер.
 • Хладилниците на Моника и Джоуи наистина работят, като съдържанието им е предимно напитки за екипа.
 • През десетте сезона на „Приятели“ Фийби е изпълнила около 25 оригинални песни.
 • Жълтата рамка на вратата на Моника и Чандлър първоначално е било огледало, но се счупило по време на снимките.
 • Остроумието на Пери е толкова легендарно, че сценаристите често се допитват до актьора.
 • В сериала са гостували много известни актьори, сред които Джордж Клуни, Ноа Уайли, Жан Клод ван Дам, Крис Айзък, Шон Пен, Брад Пит, Кристина Апългейт, Рийз Уидърспуун, Дани де Вито, Джулия Робъртс.
 • Сцената с приятелите, танцуващи около фонтана, била заснета в студиото на Уорнър брадърс в Ел ей в 4 часа сутринта.
  Изкуственият смях се използва само в моментите, когато публиката не се смее достатъчно дълго или просто смехът не оправдава очакванията на продуцента, Стийв Прайм.
 • Песента към сериала – „Ще бъда до теб“, изпълнена от Рембрандс, е била голям хит от двете страни на океана.
 • В деня на кастинга за „Приятели“ Ле Бланк се явил с огромен белег на носа и челото, получен след пиянско падане предната нощ.
 • За ролята на Рейчъл в началото е била избрана Къртни Кокс-Аркет.
 • Когато е избран да участва в „Приятели“, Ле Бланк е имал само 11 долара в сметката си.
 • Първото нещо, което Кокс си купила с хонорара от „Приятели“ било чисто ново Порше.
 • Лиса Кудроу се дразни, че хората я мислят за толкова глупава колкото е героинята й Фийби. „Всички ми говорят бавно, сякаш съм на десет и нищо не разбирам“, разкрива тя.
  Също като героя си Джоуи, Ле Бланк има репутация на женкар. Той е свързван с волейболистката Габриел Рийз, актрисата Мини Драйвър, порно звездата Джена Джеймсън, Кейт Хъдсън и няколко стрйптийзьорки.
 • Според Дженифър Анистън, нейната прочута „Рейчъл“ прическа се е получила след като неин приятел й отрязал косата с бръснач.
 • Кокс казва за героинята си Моника: „Тя е обсебена от идеята нещата да са идеални и иска да угоди на всички. С нея си приличаме и това ме плаши“.
 • Матю Пери е имал проблеми с болкоуспокояващите и въпреки, че е излизал с красавици като Джулия Робъртс, твърди, че депресиите му се дължат на ниско самочувствие и проблеми с жените.
 • Маймунката на Рос в първия сезон, Марсел, е първият член от екипа на „Приятели“, който получава роля в холивудска продукция.
 • „Приятели“ е единственият сериал, който е сниман в друга държава във времената, когато е излизал. Финалът на четвъртия сезон се снима в Лондон, а финалът на петия сезон, който се развива в Лас Вегас, всъщност е сниман в студиото на Уорнър Брос.
 • Според книгата на Гинес за 2005 година, актьорите от най-обичания ТВ сериал са обявени за най-високо платените ТВ звезди.
 • Според британско проучване, прическата на Рейчъл от сериала „Приятели“ е най-често срещаната сред дамите по света, като само във Великобритания около 11 млн. жени се подстригват по този начин.
 • По време на снимките на пилотната серия снимачната група мисли, че на зрителите няма за им хареса поведението на Моника (героинята на Къртни Кокс), която прави секс още на първата среща с Пол. Затова е взето решение да се направи допитване в студията, за да се разбере мнението на аудиторията: удачно ли е да спи с него още на първа среща, или все пак – не е.
 • Когато сериалът „Приятели“ излиза на екран, кинокритиците му дават много ниска оценка и отбелязват, че ако създателите му искат той да продължи, трябва да се погрижат да бъде по-забавен.
 • По време на кастинга Дейвид Крейн (един от продуцентите) предполага, че Моника (Къртни Кокс) и Джо (Мат Лебланк) ще се превърнат в една от главните двойки в сериала.
  Фийби (Лиса Кудроу) и Чандлър (Матю Пери) първоначално са били второстепенни парсонажи.
 • Матю Пери признава, че е разбрал, че „Приятели“ ще се превърнат в истински хит, едва след седмия епизод на първи сезон, който се казва The One With the Blackout. В тази серия в целия Ню Йорк угасва светлината и Чандлър е блокиран във вестибюла на банката с модел на Victoria’s Secret.
 • По време на снимките на втория епизод на трети сезон, който се казва The One Where No One’s Read, Мат Лебланк си изметва рамото. В сцената, в която Джо и Чандлър се борят за фотьойла, Джо пада по време на един от дублите.
 • Мат Лебланк признава, че когато гледа сериала по телевизията, изобщо не си спомня кога и как се е снимал в дадена серия. Толкова много серии е имало. Той казва, че цялата работа прилича на един дълъг епизод.
 • Мат Ле Бланк е бил белокос по време на „Приятели“. Актьорът призна, че е забелязал признаците на стареене по време на втория сезон на сериала.
 • Главните актьори никога НЕ са харесвали песента I’ll be there for you.
 • Кортни Кокс била единственият член на основния актьорски състав, която не е номинирана за „Еми“ заради участието си в сериала.
 • Лиса Кудроу мразела да свири на китара. „Не харесвах китарата. Нищо не разбирах от това. Струва ми се, че дори в един момент попитах, ами ако героинята ми свири на бонго?“, спомня си тя.
 • В края на краищата продуцентите дори й наемат учител, но уроците на продължават дълго. Научавайки няколко акорда, актрисата решава, че това е достатъчно за Фийби. Това обаче не пречи Smelly Cat да се превърне в тотален хит.
 • Много от зрителите в началото си мислят, че Чандлър е гей. Дори и Лиса Кудроу била на това мнение! Когато тя прочита за първи път сценария, мисли, че Чандлър ще се среща с мъже. Феновете на „Приятели“ по време на излъчването на първите серии спорят за сексуалната ориентация на персонажа на Пери.
 • Бременността на Лиса Кудроу не била предвидена – през 1997 тя е бременна със сина си Джулиън. Създателите на шоуто я включили в сценария – героинята ѝ Фийби става сурогатна майка на тризнаците на своя брат.
 • Но пък бременността на Кортни Кокс не влизала в плановете на създателите на сериала, защото според сценария Моника не може да има деца. Наложило се да прикриват бременността й с дъщеря й Коко с помощта на специални костюми и реквизит.
 • В интрото на първата серия на шести сезон The One After Vegas на всички главни герои била дадена фамилията Аркет. Това е първият епизод, след като Къртни Кокс се омъжва за Дейвид Аркет и взима двойна фамилия. Епизодът е посветен на „Къртни и Дейвид, които най-накрай се ожениха“.
 • Матю Пери се бори с алкохолната и наркотична зависимост по време на снимките на сериала. През 1997 г. актьорът влиза в рехабилитационна клиника заради пристрастието си към забранени препарати, изписвани с рецепта, и към алкохола. През 2001 г. той преминава втори курс на лечение. „Имах ужасен махмурлук. В крайна сметка всичко стана толкова зле, че вече не можех да го скрия и всички разбраха, че имам проблем“, признава актьорът.
 • Преди всеки нов епизод главните герои си правят сбирки, за да се подготвят за шоуто. Както разказва Дейвид Шуимър, преди снимките на последния епизод, той се почувствал много тъжен, защото този ритуал щял да бъде последен.
 • Сериалът „Приятели“ и до ден днешен има огромно влияние върху съвременната поп култура. Например песента Havana на Камила Кабело, в която звучи фразата „Как си?“, е вдъхновена от цитата на Джоуи Трибиани.
 • Кафенето Central Perk, в което редовно си прекарват времето героите от сериала, всъщност никога не е съществувало.
 • Въпреки това, няколко години след старта на филма се появяват негови реплики в други градове по света (Имам спомени, че и в Пловдив отвори реплика на „Central Perk“ преди години). През 2010 г. китайски фен на „Приятели“ открива в Пекин копие на измисления нюйоркски бар, а през 2012 в Ливърпул се появява още едно заведение Central Perk.
 • Джоуи по сценарии не е глуповат герой. Мат Лебланк дава идея той да стане такъв!
 • В края на последния сезон Дженифър Анистън и тогавашният ѝ съпруг Брад Пит дават празнично парти в дома си. Сервирали са бутилки с вино, които продуцентът Кевин Брайт е запазил от началото на сериала.
 • През първия сезон всеки от актьорите получавал по 22,500 долара на сезон, в края на сериала сумата достигнала до 1 милион на епизод.
 • Кортни Кокс всъщност е по-голяма от Дейвид Шуимър, въпреки че играе ролята на по-малката му сестра.
 • Ролята на маймуната Марсел се изпълнява от две маймуни!
 • Дейвид Шуимър режисира 10 епизода на „Приятели“.
 • Ханк Азариа, който играе ролята на учения Дейвид в първи сезон, два пъти се явява на прослушване за ролята на Джоуи, преди проектът да влезе в етап на продукция.
 • Брус Уилис участва в сериала безплатно, след като губи бас за това дали „Девет ярда“, с участието на Матю Пери, ще бъде No. 1 в боксофиса в първия уикенд след премиерата си. Той дава парите от хонорара си за благотворителност.
 • Гюнтер няма реплика до 33-ти епизод на сериала, когато казва „да“.
 • Дейвид Шуимър е първият от основните шест актьори, избран на кастинг за сериала, а Дженифър Анистън е избрана последна.
 • Оранжевият диван в „Сентръл Пърк“ е открит в мазето на студио Warner Bros.
 • Всички актьори от главния състав са се целували помежду си в определен момент (ако включите алтернативните „ами ако?“ епизоди), с изключение на Моника и Фийби.
 • Подобно на Моника и Чандлър, Кортни Кокс и Дейвид Аркет са имали затруднения при забременяването.
 • Преди премиерата на първия епизод екипът отива на вечеря в „Caeser’s Palace“ в Лас Вегас, за да отпразнуват „последен кадър в анонимност“. По-късно се връщат на същото място, за да снимат епизода с пиянската сватба на Рос и Рейчъл.
 • Според сценария Чанлър е герой, който се чувства неловко в присъствието на жени, защото Матю Пери споделя с продуцентите, че той също е имал този проблем.
 • През 1993г. Матю Пери (Чандлър) предал свой сценарии на NBC, който бил доста подобен на сценария за „Приятели“ и точно за това идеята му не била приета.
 • Елън Дедженеръс отказала ролята на Фийби.
 • „Ще бъда там за теб“ (I’ll be there for you) е писана с помощта на продуцентите на „Приятели“ Дейвид Крейн и Марта Кауфман. През 1995г. песента се изстрелва на първо място в класацията топ 100 на Билборд.
 • Възрастта на актьорите, когато серилът тръгва на екран: – Рос – 27 г. – Фийби – 31 г. – Чандлър – 25 г. – Рейчъл – 25 г. – Джоуи – 27 г. – Моника – 30 г.
 • Целите имена на персонажите: – Чандлър Мюриъл Бинг – Рейчъл Карън Грийн – Рос Юстъс Гелър – Моника Юстъс Гелър – Джоузеф Франсис Трибиани – Фийби Бюфей (Фийби никога не открила кое е второто и име, след като така и не успяла да види акта си за раждане.)
 • Вторият сезон е единственият, в който липсва епизод за „Деня на благодарността“.
 • Кристина Апългейт (актрисата, която играе ролята на дъщеря на Ал Бънди в „Женени с деца“) сама изявила желание да участва в епизодите на „Приятели“. Продуцентите ѝ отредили ролята на една от сестрите на Рейчъл.
 • Странната статуя на бялото куче в апартамента на Джоуи е била притежание на Дженифър Анистън – подарък от приятел за късмет.
 • Последният епизод на „Приятели“ е бил гледан от 55 милиона зрители, което нарежда финала на четвърто място по гледаемост в историята на САЩ.

Култовото кафене в „Приятели“:

Кафене Central Perk приема иконичен статус и е обект, включен в туристическите атракции, свързани със сериала. В ситкома негов стопанин и барист е Гюнтер, изигран от Джеймс Майкъл Тайлър. Гюнтер изпитва дълбока любов към Рейчъл, която остава неизразена. В един момент в сериала се разбира, че освен английски, Гюнтер говори и холандски и е бивш актьор от сапунена опера.

Заглавната песен: I’ll Be There for You (Rembrandts) :

Самият припев „Ще съм тук за теб, както ти за мен“ говори много за идеята на сериала и взаимоотношенията на емоционална подкрепа и споделяне, които се създават само между близки приятели. „Приятели“-те Рейчъл, Моника, Фийби, Чандлър, Рос и Джоуи ще бъдат отново с нас на 27 май по HBO Max.

Friends (Приятели) – Излъчване в България:

Сериалът се излъчва по различни телевизи – първата е Канал 1 – и озвучаван от различни актьори. Както по цял свят, и тук сериалът добива култов статус и е гледан и от поколенията, родени през новия век.

Защо „Приятели“ е иконичен сериал за много поколения?

Както казват създателите на шоуто, сериалът е за всички, които навлизат в самостоятелния живот и изпитват своите съмнения, страхове, предизвикателства, любов, симпатия, емпатия. За подкрепата, която оказват един на друг – Чандлър на Джоуи; Моника до известен момент на Рейчъл.

Заради емоционалните моменти, присъщи на всички нас – влюбват се, разлюбват се, сменят работни места, терзаят се. Споделят (и с нас, зрителите) много забавни случки, неловки ситуации, радостни събития. При всякакви ситуации обаче приятелството им остава здраво.

Това е сериал, който засяга щекотливи теми като бездомните деца – Фийби остава на улицата след смъртта на майка си – гей двойките, осиновяването, сурогатното майчинство.

Сериал за всички нас, които минаваме през проблеми –  със сълзи, но и с усмивка и знаем, че имаме подкрепата на „Приятели“ – без, които не можем.

Шоуто и до днес има огромно влияние върху съвременната поп култура. Например песента Havana на Камила Кабело, в която звучи фразата „Как си?“, е вдъхновена от репликата на Джоуи,  с която започва (и с подкупващата си усмивка) всяко запознанство с жена.

Неизброими(о)-забавни, любопитни, оригинални и куриозни случки има в шоуто, които сами за себе си стават култови. Ето един от последните трейлъри на завръщнето на „Приятели“, които припомнят някои забавни моменти:

 

Вие, зрителите и читателите може да споделите вашите мисли и чувства, относно сериала. Дали чакате с нетърпение да видите след близо двайсет години актьорите, изиграли иконичните образи на Рейчъл, Моника, Фийби, Джоуи, Чандлър и Рос от „Приятели“- споделете в нашата фейсбук страница КиноЗона. Гледайте епизодът на „Приятели“ на 27 май по HBO Max.

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Надежда Златева