Човешкият катапулт – една много, много лоша идея

Ще се осмелите ли да полетите в небето с катапулт?

Признавам, че кариерата ми в екстремните спортове завърши с Про Скейтър 3 на Тони Хоук, така че е възможно да съм изостанал от новото поколение спортове за висок адреналин.

Времената се променят, мисля си аз, докато наблюдавам как човешко същество се изстрелва в небето и развива скорост от 0 до 200 км/час за една секунда. При това, без да отива някъде другаде, освен надолу.

Трябва да има и по-добри хобита. Скално катерене. Скачане с парашут. Всичко, което не се отнася така с човешкото тяло, все едно е Angry Bird.

За част от секундата, след като човекът е изстрелян във въздуха и точно преди да дръпне връвта на парашута, аплодисментите спират. Мрачната тишина е това, което ме ужасява най-много.

Може би затова станах писател, защото сега единствената опасност за живота ми е, когато споделям мнението си за някоя видео игра. Като тийнейджър сигурно щях да се чудя как мога да пропускам суровия адреналин на истинското приключение, а животът ми да бъде в опасност толкова често? Но не заради природата, а защото, да речем, някой е свършил чипса и друг му е виновен за това.

Може би човешкият катапулт не е толкова лоша идея все пак.

Текст: Крис Плант

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Колийн Ливингстън

Колийн Ливингстън е писател, автор на книгите-игри "Мъдростта на царя", "Самсон" и "Ной". Завършил е физика, информатика, медицина и право, но не защото е хипер гений, а защото зад този псевдоним се крие бая народ. Интересува се от наука и религия, литература и окултизъм, ГМО и екоталибанщина отново поради шизофреничното съжителство на множество личности. Обича да слуша рок, метъл, църковни песнопения и тибетски мантри. Любима негова група е Nanowar of Steel.