Начало / Кино и TV / „Castlevania“ се завръща със своя втори сезон
Castlevania

„Castlevania“ се завръща със своя втори сезон

Само преди няколко дни „Нетфликс“ излъчиха целия първи сезон на своето ново анимационно шоу „Castlevania„. За съжаление, то беше само от четири епизода и остави много зрители (включително и нас) в очакване на още. Няма какво да се лъжем, средната продължителност от малко под час и половина по никакъв начин не може да се нарече задоволителна.

Добрата новина обаче не закъснява. Почти веднага след стрийма на сезон 1 дойде и новината, че сезон 2 има зелена светлина. Чудесната информация е директно от източника – изпълнителния продуцент Ади Шанкар. Той е потвърдил пред сайта „Cinema Runner“, че „Нетфликс“ вече са поръчали продължението. Повече информация и още много интересни факти около шоуто можете да прочете в пълното интервю тук. Изненадите обаче не приключват с това. Поръчката този път е за цели осем епизода, което означава повече съдържание и повече история.

Припомняме ви, че „Castlevania“ разказва за клана Белмонт и тяхната неспирна борба с един от най-известните вампири в света – граф Дракула. Те са се нагърбили с нелеката задача да защитават Източна Европа от набезите на злото и да го унищожат веднъж завинаги. За момента няма информация какво точно ще предложи сезон 2, както и кога ще бъде неговата премиера.

Началото на поредицата е поставено през далечната 1986 година и е дело на японското студио „Konami“. Действието ѝ се разпростира в интервал от скромните близо хиляда години и представя много и разнообразни герои и сюжетни линии. Именно това предоставя огромно поле за изява и възможности за екранизация. Дълбокият и богат свят на „Castlevania“ има още огромен потенциал за развитие.

Греъм Мактавиш („Проповедникът„), Ричърд Армитидж („Ханибал„) и Джеймс Калис („Бойна звезда: Галактика„) се завръщат в ролите на Дракула, Тревър Белмонт и Алукард респективно. Сценарият е дело на Уорън Елис. Той е изпълнителен продуцент заедно с Ади Шанкар, Кевин Колд и Фред Сайберт.

Ние очакваме втори сезон с огромен интерес и ще ви държим в течение за бъдещи новини по темата.

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

За Димитър Копарански

The oldest and strongest emotion of mankind is fear, and the oldest and strongest kind of fear is fear of the unknown. So... fear me since you don't know me!