Заглавна картинка на статията за

Bosch и IBM ще си сътрудничат в работата по Internet of Things

Корпорациите IBM и Bosch обявиха съвместна работа по разработването на решения за Интернет на Нещата (Internet of Things). Пакетът Bosch IoT Suite ще бъде достъпен за свободните за ползване IBM Bluemix и IBM Watson IoT Platform. По този начин разработчиците, които използват тези платформи, ще могат да извършват обновления на милиони устройства, свързани в мрежа. 

Internet of Things набира скорост

По всичко личи, че Интернет на Нещата (или на кратко IoT) има голямо бъдеще. Все повече и повече компании се впускат да интегрират продуктите си в мрежа. По изчисления до 2020-а година устройствата, свързани в мрежа, ще достигнат 20.8 милиарда. При подобни случаи потребителите винаги ще желаят да имат последните версии на софтуера си. Това включва най-новите екстри и възможност, както и подобрени и поправени по-стари. С помощта на Bosch IoT Rollouts пакета IBM ще може да използва своята „облачна“ (cloud) платформа, за да управлява и обновява устройства, свързани с нея. Потребители и на двете компании ще могат да се възползват от общите усилия и да имат достъп до общата платформа.

Най-важният и критичен фактор остава сигурността на устройствата. Клиентите на двете компании ще могат да използват добрите в тази насока разработки на двете компании.

Разработването на IoT решения ще става все по-лесно

картинка на пост от twitter за bosch internet of things

„IoT се променя, трансформира и еволюира от бизнес нужди към ежедневието. Само компаниите, които могат да работят в цялостни екосистеми, ще успеят в тази сфера.“, коментира изпълнителният директор на Bosch Software Innovations д-р Rainer Kallenbach. „Единствено новите екосистеми предоставят стратегическата основа за отворени платформи и пълна съвместимост. Заедно ще направим разработването на IoT решения по-лесно и бързо за нашите клиенти.“

Bosch ще отворят своят IoT Suite пакет от услуги към IBM Bluemix и Watson IoT Platform. Той ще се ползва за разработване на апликации и подкарване на програми. IoT разработчиците по цял свят също ще се радват на по-лесна интеграция на техните продукти с платформата на IBM и нейните възможности.

Какво да очакваме?

„През следващите години Internet of Things ще стане най-големият източник на данни на планетата. Милиарди свързани устройства ще подават информация за състоянието и местоположението си.“, сподели Harriet Green, управител на IBM Watson IoT. „Развълнувани сме от предстоящата ни работа с Bosch и от шанса да предложим на клиентите си иновативни възможности за предоставяне на персонализирани услуги към свързаните устройства.“

Пример за подобен шанс за подобрение би била компания за автомобили и възможността за организацията на софтуерни обновления върху милиони автомобили. Това вече може да стане по-подредено, по-безопасно и по-структурирано. Производителите на черна и бяла техника могат да пуснат обновления до своите перални и сушилни по света, предлагайки на клиентите си достъп до нови функции.

IBM и Bosch споделят визията, че Internet of Things ще успее чрез отворени стандарти и отворен код. Двете компании са също така убедени, че ще работят активно с фондацията Eclipse и IIC за бъдещи подобрения и интеграция на нови идеи.

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

За Ивайло Янев

Технологичен ентусиаст, който обожава теми като Local и Cloud Storage, IoT, компютърни конфигурации, модове, компютърни и конзолни игри и всякакви странни и полезни джаджи.