Xoomworks

Accenture придобива Xoomworks

Над 250 професионалисти от Обединеното кралство, Франция, Германия, Румъния, България, Дания и Швеция се присъединяват към екипа на технологичния гигант Accenture 

Световният гигант Accenture придоби Xoomworks Group – консултантска и технологична компания, която специализира в технология за доставки, дигитални иновации и разработка на софтуерни решения. По този начин, Accenture разширява своите възможности за оказването на съдействие на клиентите си в ускоряване на процесите по управление на бизнес, ръководен от технологиите, и осъществяването на цялостна трансформация в областта на доставките.

Xoomworks

Основана през 2000г., Xoomworks развива две самостоятелни бизнес направления – Xoomworks Procurement, специализирано върху консултациите в сферата на снабдяване и трансформация на доставки, и Xoomworks Technology, звено, фокусирано върху бизнес за разработка на софтуер, който си партнира с клиенти от различни индустрии, с цел да ускори темпото на въвеждане на иновации и да увеличи мащаба на цифровите решения, които създават допълнителна стойност и решават сложни бизнес проблеми. Със седалище в Лондон, Xoomworks се присъединява към Accenture с екип от над 250 професионалисти от оперативните екипи в Обединеното кралство, Франция, Германия, Румъния, България, Дания и Швеция.

Xoomworks Procurement предлага собствени методологии и решения за прилагане на пълния жизнен цикъл на доставките, управление на разходите, базирани на данни, и управление на бизнес промените. Присъединяването на Xoomworks Procurement към Accenture укрепва възможностите на технологичния гигант за управление на разходи със затворен цикъл. Те помагат на клиентите, осъществяващи цялостна бизнес трансформация, да осигурят безпрецедентна видимост в преките и непреките категории разходи. Заедно с това, съдействат за стимулирането на нови начини на работа за генериране на устойчиви икономии на разходи, успоредно с най-висока степен на добавена стойност. Xoomworks споделя устойчиви връзки с партньорите от екосистемата на Accenture, сред които: SAP Ariba, Coupa и Jaggaer.

„Днес, повече от всякога, е необходимо компаниите да предприемат проактивни действия за управление на разходите за трети страни. Това съдейства за по-добрите им позиции и устойчив растеж и ги подготвя за всичко, което предстои,” казва Пиер-Франсоа Калтенбах, старши управляващ директор във веригата за доставки и операции на Accenture. „Щастливи сме да посрещнем Xoomworks в екипа си и да се обединим, водени от мисията да помагаме на клиентите си да трансформират своите възможности. Ще оптимизираме процесите на доставки в компаниите, за да ускорят иновациите и да управляват пробивната стойност. Заедно с това, ще им помогнем да отговорят на общественото настояване да се утвърдят като по-отговорни представители на бизнеса.“

Xoomworks Technology

Xoomworks Technology притежава задълбочен опит в разработването на софтуер по поръчка, UX и мобилни устройства, инженеринг на данни, продуктови иновации и облачни интеграции. Със завидна репутация в решаването на разнообразни казуси, Xoomworks Technology използва внимателно разработен подход за доставка, създаден с цел добавяне на стойност, насърчаване на иновациите и постигане на бизнес резултати. През годините, той съдейства за установяването на дълготрайни стратегически взаимоотношения с клиентите на компанията.

„Интелигентните платформи и партньорите в една екосистема играят ключова роля в обединяването на големи възможности, необходими за управлението на модерните корпорации и извличането на ползи от съществуващите нови бизнес модели. С включването на Xoomworks в корпоративното си портфолио, разширяваме задълбочената си технологична експертиза, за да подпомогнем допълнително своите клиенти по пътя към скоростно добавяне на стойност за всички заинтересовани страни,“ споделя Ян Ван Ден Бремен, старши управляващ ръководител на платформата за интелигентните услуги в Accenture.

Малкълм Кларк, съосновател и групов изпълнителен директор на Xoomworks, добавя: „Когато преди 21 години основахме компанията, си поставихме за цел да създаваме технологични решения, които да обслужват конкретни бизнес казуси и да постигат високоефективни резултати, с фокус върху изграждането на трайни доверителни взаимоотношения с клиентите. Направихме точно това. Изключително горд съм с екипа, постиженията ни и утвърдения подход, в който всички се обединихме, ръководени от ценностите на компанията. Светът много се промени през последните няколко десетилетия. Обединявайки своя опит, възможности и експертиза, споделяйки една обща визия за бъдещето, знаем, че като част от Accenture, притежаваме потенциал да окажем още по-голямо въздействие върху бизнес средата.“

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Ивелина Георгиева

No matter how far you run, you can never truly escape, everything catches up to you at the end and when it does, it usually kicks your ass.