Game Dev Day

Второто издание на Game Dev Day търси игри, създадени в България

На 2-ри ноември 2024 г. в София ще се проведе второто издание на Game Dev Day – хибридно събитие, което обединява изложение и конференция, посветени на създателите на игри в България. Събитието, което ще се състои в мултифункционалното пространство „Чистилището“ (ул. „Индустриална“ 7), е организирано от Sofia Game Night и Сдружение „Възможности без граници“. Партньори на събитието са българското студио за разработка на видеоигри и завладяващи XR изживявания Incineration Productions JSC и ARC Academy. Това е отлична възможност за творци, разработчици и студиа от всякакъв мащаб да покажат своите проекти пред фенове и специалисти от индустрията.

Какви игри могат да участват?

Събитието търси игри, създадени в България, и е отворено за всякакви формати (видео игри, мобилни игри, VR заглавия, настолни игри и образователни игри). Участието като изложител предоставя редица предимства – разработчиците ще имат възможност не само да покажат своите игри, но и да се срещнат директно с фенове, които ще могат да тестват техните проекти.

„Участието в изложението предоставя на създателите на игри безценна обратна връзка, която може да им помогне да усъвършенстват продуктите, както и възможност да се срещнат с други представители на индустрията“, споделя Хелиана Велинова от Sofia Game Night.

Game Dev Day

През 2024 лекционната програма на Game Dev Day 2 включва два основни потока, където организаторите са подготвили изключително интересни и полезни лекции. Единият поток е насочен към игровизация и иновации в образованието, като целта е да се съберат хора, които се интересуват от това как геймификацията може да трансформира учебния процес и да представи интересни проекти в сферата. Вторият поток е фокусиран върху game development, където водещи експерти ще обсъждат последните тенденции и предизвикателства в разработката на игри.

Как да се включите?

Участието в Game Dev Day е напълно безплатно. Ако желаете да се включите като изложител и да покажете своята игра пред широка публика, можете да се регистрирате на следния линк:

Линк за лектори

Събитието е финансирано от Европейския съюз. Изразените възгледи и мнения обаче принадлежат изцяло на техния(ите) автор(и) и не отразяват непременно възгледите и мненията на Европейския съюз или на Европейската изпълнителна агенция за образование и култура (EACEA). За тях не носи отговорност нито Европейският съюз, нито EACEA.

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Ивелина Георгиева

No matter how far you run, you can never truly escape, everything catches up to you at the end and when it does, it usually kicks your ass.