3D принтирани палачинки

3D принтирани палачинки – сладък поглед към бъдещето

Макар идеята да си приготвяме 3D принтирани палачинки у дома да звучи апетитно, има много време до този момент. Технологията все още е в начален етап и тепърва ще се развива. А самите принтери ще трябва да почакат няколко години, преди да бъдат широко използвани в домовете на обикновените хора. Въпреки това една такава закуска може да се окаже наистина сладък поглед към бъдещето.

Вкусни са, както и изглеждат. Екипът на Technology.bg ги опита и все още е в отлично здраве, така че този начин на готвене вероятно ще се окаже наистина ефективен и удобен. С идеята за принтиране на палачинки ни запозна B2N – основана през 2014 година компания, чиято мисия е да направи 3D принтирането достъпно за средностатистическия гражданин. Екипът демонстрира как се използва Pancake Bot – устройство, което работи с обичайната смес за тестените изделия, създавайки палачинки по предварително зададена програма върху загрята плоскост, която позволява изпичането.

Но това е само една малка част от възможностите на тази напредничава технология. Тя може да се ползва при строежа на сгради. Това ще позволи хората в социално неравенство да имат евтин и сигурен покрив над главите си. Може да се внедри в производството и да генерира бизнес дори в бедни региони. Или пък да осигури успех в борбата с различни здравословни проблеми – това може да стане чрез трансплантиране на 3D принтирани органи и тъкани или чрез персонализирани протези, създадени на същия принцип.

Additive Days 2018

Повод за тази среща бяха Additive Days 2018, които ще се проведат от 3-ти до 6-и октомври в София. Това е първото международно четиридневно събитие в България, посветено на 3D технологиите и тяхното приложение на Балканите и по света. То има амбицията да излезе извън рамките на 3D принтирането единствено като способ за бързо прототипиране и дизайн. Също така цели да демонстрира разнородното приложение на технологиите в области като образование, медицина, индустриален дизайн, автомобилостроене, авиация, култура и изкуство и много други.

Повече за събитието можете да научите тук.

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Катя Димитрова

Журналист със солиден за възрастта си опит. Ревностен застъпник за свободата на словото, за чието съществуване понякога се лъжем само от добро възпитание. Почитател на футуристичните и смели идеи не само в бизнес аспект, но и във всяка една човешка микровселена. Смелост и поглед напред - там е ключът! Тук съм, за да споделям с вас всичко най-важно и актуално от света на технологиите и да ви докажа, че добрите новини не са непостижима задача в бранша. А интересите ми са свързани основно с всички форми на изкуството, с пътуванията и футбола. И искам да имам котка.