Talos I интериор в Prey
Talos I интериор в Prey

Prey – първа разходка из Talos I

История на Talos I

Действието в Prey се развива в реалност, алтернативна на нашата. През 1958 година СССР изстрелват сателита Ворона I, като с това целят да си осигурят лидерството в космическата надпревара. Ворона се позиционира в орбита около Луната, но известно време по-късно спира да излъчва сигнали. Изпратен е екип, който да разследва случилото се. След като не откриват външни поражения, космонавтите получават нареждане да влязат в сателита. Там обаче те намират единствено смъртта си – в лицето на нова извънземна форма на живот. Инцидентът е потулен, а записите – класифицирани като секретни. Да преминем към обстоятелствата, довели до появата на Talos I!

Две години по-късно СССР се обръща към САЩ за помощ. Двете свръхсили се обединяват, за да се справят със заплахата. Резултатът идва през 1963-та с програма Клетка, която представлява постоянна инсталация, служеща за затвор на извънземните. Скоро след това крехкият съюз между двете държави се разпада. По-късно същата година Джон Кенеди оцелява след покушението срещу него, връща се в управлението на страната и установява пълен контрол върху програмата. Към станцията са построени изследователски лаборатории, където извънземните, наречени тифони, трябва да бъдат изучавани. През следващите две десетилетия Щатите превръщат космическата станция в огромен изследователски център, чрез който се опитват да разгадаят тайните на изключителните умения на тифоните. Всички опити на учените да ги усвоят обаче остават без резултат. След пробив в сигурността, който води до смъртта на целия изследователски екип, САЩ закрива програмата през 1998-а.

 

Името Тифон едва ли е случайно избрано. Той е стоглав дракон от древногръцката митология. Син на Гая и Тартар, Тифон е роден, за да отмъсти на Зевс, който е погубил синовете на Гая – Титаните.

ТранСтар и проектът Талос I

През 2030-а корпорацията ТранСтар превръща изоставената станция в свръхмодерния технологичен център Talos I. Само за 5 години те успяват да научат повече за способностите на тифоните, отколкото правителството през последните 30 години. Следващата стъпка в еволюцията на човека чука на вратата… Сега обаче годината е 2032, тифоните са успели да избягат от своя затвор и са превзели Talos I. Вие сте Морган Ю.  и се събуждате на борда, без спомен за това, как сте попаднали тук, и наред с борбата за оцеляване се опитвате да узнаете и заплетената история на станцията. А според Arkane Studios Talos I е не по-малко опасен от тифоните и крие тъмни тайни, които само най-смелите ще успеят да разкрият. Играчите ще могат да обикалят из всички кътчета на някогашния затвор, както и да излизат на „разходка“ в открития космос по всяко време. А пък и нещо ни подсказва, че май Морган е участвал в някой от експериментите на ТранСтар.

Дали Prey е космически Bioshock и какво се крие в дълбините на Talos I, ще разберем на 5 май 2017 г.

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Тонислав Атанасов

Завършил съм специалност "Право" в СУ "Климент Охридски". Близо 7 години се занимавах с корпоративно обслужване в IT сектора, но в началото на 2015-та направих рязък завой в кариерното си развитие. Понастоящем се занимавам с уеб разработка. Понякога съм много забавен! През другото време обичам да чета, да слушам музика и да спортувам. Играя баскетбол и се занимавам със спортна стрелба с лък. Фен съм на компютърните игри и на Чикаго Булс. Обичам да готвя. И имам мега яката котка :D