националното състезание с дронове

Пловдивчанин спечели националното състезание с дронове

Националното състезание с дронове през уикенда в София отличи най-добрите български пилоти, един от които е сред топ три на дрон състезателите в света

19 водещи български състезатели се включиха в националното състезание с дронове, което се проведе на 30 април и 1 май в София. Това е първото дрон събитие за годината в рамките на проекта Drone Arena, което ще бъде последвано от още три състезания в градовете Габрово, Варна и Пловдив.

Отличия на националното състезание с дронове

По време на състезанието в София се отличиха пилотите Димо Щерев от гр. Пловдив (първо място), Антони Георгиев от столичния клуб Дрон Екстрийм (второ място) и Златко Радев от същия клуб (трето място). Победителят Димо Щерев заема и трето място във временното класиране в световната ранглиста, което го нарежда сред най-добрите дрон състезатели в света. Антони Георгиев и Златко Радев също заемат достойно (12-то и 15-то) място в световната ранглиста на състезателите с летящи дронове от началото на сезона.

“За мен не е голяма изненада, че българин се нарежда сред челните места в света. През изминалите две години бяха организирани предимно онлайн дрон състезанията. В много от тях наши състезатели регистрираха близки на тези на световните шампиони времена“ – споделя Христо Иванов, организатор в Drone ARENA.

“През последните години дрон общността се разраства устойчиво и можем да кажем, че дрон спортовете вече са добре известни в нашата страна. Оформят се нови клубове и интересът непрекъснато нараства. Вярваме, че успехите на наши пилоти зад граница са неизбежни. През следващите години ще се насочим към споделянето на натрупания опит и сформирането на повече места за подготовка на дрон състезатели“ –  допълва Антон Пулийски, учредител на Асоциация „Обединено Дрон Общество“ и организатор в Drone ARENA.

Спонсори на събитието в София бяха DHL Express Bulgaria, с чиято подкрепа е създадено дрон трасето, отговарящо на изискванията за световна квалификация по правилата на MultiGP. Наградите на победителите са предоставени от два от най-големите дрон магазини в България FPVScape и Drones.bg.

Интересувате ли се от дрон състезания? Бихте ли участвали? Споделете мнението си в коментар или заповядайте в официалната Фейсбук група на Technology.bg, за да обсъдим темата.

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Ивелина Георгиева

No matter how far you run, you can never truly escape, everything catches up to you at the end and when it does, it usually kicks your ass.