AGON PRO AG456UCZD

Освободете игровата мощ с епичния 44.5″ OLED монитор: AGON PRO AG456UCZD

AGON by AOC – една от водещите марки за геймърски монитори и IT аксесоари – добавя още един OLED модел към популярната си серия AGON PRO. Този 44.5″ (113 см) геймърски монитор AGON PRO AG456UCZD е проектиран да осигури потапящо геймърско преживяване. OLED дисплеят е с извивка 800R, която осигурява обгръщащо визуално усещане, което поставя играча в сърцето на играта. С ултраширока (21:9) WQHD резолюция дисплеят предлага кристално ясна, панорамна картина със забележителна честота на опресняване от 240 Hz и светкавично бързо време за реакция от 0.03 ms GtG, за да отговори на изискванията на състезателните заглавия.

Кристално ясно потапяне с 21:9 WQHD резолюция

Ултраширокият AGON PRO AG456UCZD е проектиран за превъзходство в игрите. С безрамков дизайн и по четирите страни, мониторът позволява на играчите да се фокусират изцяло върху приключението на екрана. Неговото съотношение 21:9 и резолюцията 3440×1440 осигуряват обширна и потапяща игрова сцена, която предлага значително предимство в разгара на битката. Този формат осигурява на геймърите панорамен изглед и им позволява да виждат повече от екшъна в игрите – с 800R извивката мониторът запълва периферното зрение.

Адмириран от професионалните сим състезатели

Ясната картина е идеална за интензивни игрови сесии и дава на потребителите състезателно предимство като гарантира, че те няма да пропуснат съществен детайл на бойното поле или състезателната писта. Благодарение на силния фактор на потапяне с дълбоката извивка 800R и 44,5-инчовия размер, мониторът е перфектно подготвен за симулатори на състезателни конфигурации и с изключително отзивчивия и бърз OLED панел е също толкова подходящ за бързи FPS или екшън заглавия.

Един от водещите sim-racing esports отбори, G2 Esports, спонсориран от AGON by AOC, вече е впечатлен от AG456UCZD. „AGON PRO AG456UCZD е толкова потапящ монитор, че вече не мога да стана от играта“, каза професионалния sim-racer състезател от G2 Esports Isaac Price.

Цветовете на AGON PRO AG456UCZD

Благодарение на подсветката на всеки отделен пиксел на OLED панела, мониторът осигурява забележителна картина с наситени цветове и супер контраст. Широкото цветово покритие на 100% sRGB и 98.5% DCI-P3 (CIE 1976) е не само перфектно за игрите, но и за създаване на съдържание и стриймване, където точните, достоверни цветове са много важни. Jakub Brzezinski от sim-racing отбора на G2 Esports e съгласен: „Независимо, че е ултраширок, AGON PRO AG456UCZD дава много ясна картина и забележителни цветове. Живите цветове са от съществено значение за продължителното гейминг изживяване, което не натоварва очите.”

AGON PRO AG456UCZD

Пиковата яркост достига впечатляващите 1000 нита в малки зони, което кара детайлите да изпъкват дори в най-тъмните сцени. Покритието срещу отражения гарантира, че OLED мониторът осигурява отлични изображения дори в ярка среда и при директна слънчева светлина. С 1,07 милиарда налични цвята и истинска 10-битова дълбочина на цвета, AGON PRO AG456UCZD предлага богати и точни цветове, които карат игрите да оживеят. Освен в игрите, тази забележителна ултраширока резолюция е от полза и на потребителите на множество приложения, защото им дава много място за отваряне на различни прозорци едновременно по време на изпълнение на ежедневните задачи като оставя пространство за лентите с инструменти на програмите за редактиране на видео и музика.

Светкавично бърза 240 Hz честота на опресняване и 0.03 ms GtG време за реакция

Със спираща дъха 240 Hz честота на опресняване и възхитително време за реакция от 0.03 ms GtG AGON PRO AG456UCZD обещава изключително геймърско преживяване. „Честотата на опресняване на AGON PRO AG456UCZD е удивително бърза, което променя правилата на играта в случаите, когато най-доброто представяне зависи от милисекундите“, коментира Nikodem Wisniewski от G2.
Всеки кадър е представен мигновено, при което се елиминира замазването при движение и се осигурява предимство на състезателните играчи. Ниското входно закъснение гарантира, че играчите могат да покажат най-доброто от себе си, така че всяко действие в състезателните игри да има своето важно значение. Мониторът е NVIDIA G-SYNC съвместим и поддържа Adaptive-Sync за геймърско преживяване без накъсване и плавна игра. Интеграцията със софтуера AOC G-Menu и функции като Flicker-Free и Low Blue Mode допълват комфортното потребителско преживяване. Освен това, вградената функция OLED Care позволява панелът да остане в топ кондиция.

Свързаност за повече удобство

AGON PRO AG456UCZD предлага несравнима гъвкавост в ежедневните приложения. Той предлага цял набор от възможности за свързване, които включват два DisplayPort 1.4, 4-портов USB 3.2 хъб, USB-C порт с 90W захранване и KVM превключвател за лесен контрол на няколко устройства. Така мониторът дава на потребителите свободата да свързват голям набор от устройства и задоволява нуждите както и на ненаситните геймъри, така и на хората, търсещи екран, който лесно превключва между работа, консумиране и създаване на съдържание. Тези връзки позволяват лесно прехвърляне между игрови конзоли, PC-та и други устройства и дава възможност на потребителите да се насладят на пълния потенциал на своето оборудване.

G2 Esports racing отборът се състезава с AGON PRO AG456UCZD

G2 ръководителят на Sim-racing отбора, Nathan Tague обобщава впечатленията си от AG456UCZD: „Като състезатели на симулатори ние винаги преследваме хилядните от секундата в търсене на перфектното време. Да имаш монитор, който може да се справи с напрежението по време на най-важната квалификационна обиколка или да пази очите ти свежи по време на 24-часови състезания за издръжливост, е критично за всеки отбор, който иска да спечели. За нас този монитор е новият AGON PRO. Той наистина предефинира начина, по който се състезаваме и вдига летвата на очакванията при ултрашироките монитори.

AGON PRO AG456UCZD

Няма никаква забавяне с невероятната честота от 240 Hz, няма измити цветове, докато избираш точката на спиране с точност до пиксел, благодарение на великолепния OLED панел. А филтрите за синя светлина защитават очите дори по време на най-дългите състезателни стинтове. Това е поразителен технологичен продукт, който всеки сим състезател, отнасящ се сериозно към спечелването на всяко възможно предимство, трябва да има в своя арсенал. Не мисля, че аз или отборът може да се задоволи с нещо по-малко, след като видяхме истинските възможности на AG456UCZD.“

Цена и наличност

AGON PRO AG456UCZD е решен да промени OLED геймърското преживяване със своите впечатляващи спецификации. Той идва с 3-годишна гаранция, покриваща и прогаранято на OLED панела и ще бъде наличен от средата на март, 2024 г., на препоръчителна крайна цена от 2546 лв. с ДДС.

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Ивелина Георгиева

No matter how far you run, you can never truly escape, everything catches up to you at the end and when it does, it usually kicks your ass.