Samsung и новият Bixby

Новият гласов асистент на Samsung – Bixby

Макар и да се включва с гласов асистент малко по-късно, Samsung обещава, че Bixby ще e „напълно различен“ от продуктите на останалите конкуренти.

Bixby стана собственост на Samsung миналата година и е разработен от същия екип, първоначално създал Siri. Самата компания обаче доразработи сегашната версия на интерфейса и обяви в своя публикация, че той може да бъде използван с новия им модел Galaxy S8. Samsung разкриват и някои от функциите мукакто и своето твърдо намерение да продължат своите разработки в тази сфера.

Какво предлага Bixby?

Bixby е система за изкуствен интелект, проектирана да направи по-лесно всяко взаимодействие с определено устройство. Макар към момента да е достъпен само в смартфон, интерфейсът ще бъде проектиран да контролира и други продукти на корейския гигант като телевизори, телефони и дори климатици. Очаква се услугата да предостави възможност за взаимодействие с широк кръг технологии, като според Samsung иновативността на продукта се крепи на 3 неща:

  • Bixby е замислен като цялостно решение. Той позволява да се извършва пълна гама от интеракции или задачи, а не само да стартира съответното приложението. Компанията твърди, че интерфейсът ще бъде в състояние да направи почти всичко, което може да се направи посредством докосване.
  • Bixby ще може да разбира контекста на дадената задача. Това означава, че той ще може да предприема конкретни действия въз основа на конкретни искания. Също така ще може да разбере точно това, което потребителят прави с приложението си. Така ще бъде в състояние във всеки един момент да стартира зададен процес, нужен на потребителя.
  • Bixby ще е в състояние да разбира естествен език. С други думи, няма да е нужно да се употребява конкретна фраза, а можете да дадете непълна информация, която той да разтълкува правилно и да изпълни.

А ето и една малка демонстрация от самата компания как можем да го използваме.

https://www.youtube.com/watch?v=wuOpkOsOXQU

 

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

За Мирослав Даскалов

Почти завършил юрист с нестихващо вдъхновение и отдаденост за най-тежките музикални жанрове, любител музикант (и покрай това - басист :D ), който обича да запълва и малкото си свободно време с нови хобита.