Начало / Гейминг / Logitech придобива Astro Gaming
Заглавна картинка на статията "Logitech придобива Astro Gaming"

Logitech придобива Astro Gaming

Компанията за компютърни аксесоари и периферия Logitech обяви поредната си придобивка. Този път в полезрението им е попаднала Astro Gaming – фирма за разработване на гейминг слушалки. Придобиването ще се случи на цена от 85 милиона щатски долара. Astro Gaming ще се включи в редиците на известната компания в дивизията ѝ Logitech G. Разработчиците от този отдел се занимават основно с аксесоари и периферия за конзоли. Сделката се очаква да приключи през август.

Снимка на Astro Gaming лого

Logitech G и Astro Gaming

През годините Logitech глези своите гейминг фенове с мишки, клавиатури, слушалки и други периферни джаджи. Чрез Astro Gaming компанията ще може да покрие по-широк спектър от потребители. Astro работят основно върху продукти за ентусиасти и професионалисти. Компанията няма планове да преустанови марката Astro. Засега изглежда, че Logitech G ще остане фокусиран върху PC пазара и ще използва Astro при конзолите.

Снимка на Astro Gaming слушалки

Astro е основен играч при високия клас конзолни слушалки и е предпочитана марка при професионалистите в електронните спортове„, коментира вицепрезидентът на Logitech G – Ujesh Desai.

Снимка на Astro Gaming слушалки

Това е перфектното допълнение към работата на Logitech G и сме изключително ентусиазирани. В екипа обожаваме хората от Astro, самата марка, както и техните продукти. Заедно искаме да направим играта дори още по-забавна за геймърите по целия свят.

Снимка на Astro Gaming слушалки

Очакваме и първите плодове от общата работа на двете компании. Надяваме се скоро да видим нещо наистина изумително както от страна на дизайн, така и от страна на качество. Този пазар видя някои доста добри продукти в последно време и гейминг обществото се радва на все по-добри и иновативни продукти. Безжичните слушалки, 7.1 звук, двойните микрофони и други подобни екстри са вече масово явление.

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

За Ивайло Янев

Технологичен ентусиаст, който обожава теми като Local и Cloud Storage, IoT, компютърни конфигурации, модове, компютърни и конзолни игри и всякакви странни и полезни джаджи.