Стартирай 4.0

Конкурсът „Стартирай 4.0“ спечели първа награда за „Зелена инициатива“ 2022

Отличието на „Стартирай 4.0“ доказва големия принос на Schneider Electric за дигиталната трансформация на българската индустрия

„Стартирай 4.0“ – първият по рода си у нас конкурс за дигитална трансформация на българската индустрия, спечели първа награда в категорията „Зелена инициатива“ на b2b Green awards 2022. „Стартирай 4.0“ е организиран от Schneider Electric, лидера в дигиталната трансформация на енергийното управление и автоматизацията. Фокусът на конкурса е разбирането, че иновациите водят до намаляване на оперативните разходи, Net ZERO, повишаване на ефективността и производителността и подобрен бизнес резултат. Това са основни предизвикателства пред световната индустрия в настоящия момент и целта на начинанието на Schneider Electric е средата в България да напредва с добро темпо спрямо глобалните тенденции.

Стартирай 4.0

„Благодарни сме за наградата и сме особено щастливи, че като организатор на конкурса „Стартирай 4.0“ поставихме началото на конкретни действия за дигиталната трансформация в българската индустрия. В рамките на конкурса стана ясно, че при голяма част от предприятията у нас първите стъпки в тази посока все още не са направени. В умната ни фабрика в Пловдив ние вече реализирахме успешно този процес и екипът ни консултира компаниите как да изминат пътя към дигитализацията“, сподели Калина Петкова, мениджър маркетингови комуникации на Schneider Electric България.

Участници в конкурса„Стартирай 4.0“

Право на участие в конкурса„Стартирай 4.0“ имаха всички предприятия, произвеждащи продукти за крайно потребление у нас. Той се осъществи в партньорство с Професионалната асоциация за роботизация и автоматизация (ПАРА), както и с участието на „Либхер Хаусгерете Марица“, „Монделийз Интернешънъл“и „Коника Минолта“. В конкурса се включиха над 30 предприятия. Победителите „Куминяно Фрут“ ООД и „Обединена млечна компания“ ЕАД получиха приложенията Machine Advisor, Augmented Operator Advisor и Machine SCADA Expert на Schneider Electric, а „Дзобеле България“ ЕООД заслужи наградата на „Коника Минолта“ – смарт видеорешението Mobotix.

През 2021 Schneider Electric бе обявена за най-устойчивата компания в света като зае 1-во място в годишния индекс за 100-те най-устойчиви корпорации в света на Corporate Knights.

За b2b Green awards

Вече 12 години класацията „Най-зелените компании“ на изданието b2b Media оценява и отличава най-зелените компании, опериращи в България. От кандидатите се очаква да покажат, че постигат промени в своите екологични показатели и развиват бизнеса си по отговорен за природата начин. Компаниите, които са се включили до този момент, надвишават 800 и всички те са отчели постигането на „зелени“ цели и реализирането на устойчиви корпоративни стратегии.

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Ивелина Георгиева

No matter how far you run, you can never truly escape, everything catches up to you at the end and when it does, it usually kicks your ass.