Карта на българския интернет бранш

Създават карта на българския интернет бранш

Първата по рода си карта на българския интернет бранш ще създаде екипът на конкурса “Сайт на годината”. Тя ще включва разнообразни уеб разработчици и дизайнери, фирми за дигитален маркетинг, както и други компании от бранша, участвали в надпреварата през годините.

Припомняме, че регистрацията за тазгодишното четвърто издание на най-престижния уеб конкурс е отворена до 30 септември на адрес https://bgweb.bg/s/registration/. Всички участници ще получат съвети и обратна връзка от едни от най-добрите експерти в уеб бранша у нас, участващи в журито.

Какво предлага конкурса „Сайт на годината“?

За всички участници конкурсът предлага най-качественото и достъпно менторство в уеб бранша. С участието си в надпреварата те ще получат не само шанс да бъдат отличени, а и ценни съвети от едни от най-опитните специалисти в бранша, които са част от експертното жури. Сред тях има експерти по програмиране, уеб дизайн и дигитален маркетинг и те ще дадат изчерпателна обратна връзка за оценените от тях проекти. А след края на конкурса участниците ще имат възможност допълнително да им пишат за повече информация.

Не на последно място, участниците в конкурса “Сайт на годината” ще имат възможност да станат част от най-голямата уеб общност, включваща онлайн предприемачи, блогъри, уеб разработчици, творци, маркетинг специалисти и др. Всички участващи проекти ще получат и линк от авторитетния сайт на надпреварата.

Жюстин Томс, създател на конкурса “Сайт на годината”, коментира:

“Целта ни и тази година е да отличим най-стойностните проекти в различни области, както и да промотираме работата на талантливи български дизайнери и програмисти. След тежката 2020 г., в която значението на интернет сегмента се увеличи значително, сега забелязваме сериозен напредък и голяма конкуренция сред участниците в различните категории”.

Какво включва?

През 2021 г. надпреварата включва 11 категории: Корпоративен сайт, Сайт на стартъп или малка фирма, Електронен магазин, Институционален сайт, Медиен сайт, Продуктов сайт, Сайт за онлайн услуги, Сайт на събитие, Сайт на кауза / НПО, Личен сайт, както и мобилно приложение. Най-много регистрирани участници има в категорията Електронен магазин, което показва нарастващото напоследък значение на този тип уеб проекти.

Церемонията по награждаване ще се състои на 4 ноември. Победителите ще получат престижното отличие „Сайт на годината“ за съответната категория, уникална статуетка и грамота. Журито присъжда и ежегодна специална награда за принос в развитието на българската уеб среда.

Какво мислите за създаването на карта на българския интернет бранш? Споделете с нас в нашата фейсбук група – Технологичното общество на България.

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Ивелина Георгиева

No matter how far you run, you can never truly escape, everything catches up to you at the end and when it does, it usually kicks your ass.