Заглавна картинка на статията "Интернет в самолетите до края на август"

Интернет в самолетите до края на август

Над 70 авиокомпании предлагат Интернет в самолетите си като услуга. Скоро това ще се разшири и почти всички компании ще имат тази опция по подразбиране. Пасажерите ще могат да разменят мейли, да пускат видео на живо, да ползват социални медии, да свалят филми и дори да говорят по телефона.

Възможността за Интернет в самолетите се разширява

Поредната страна, която прилага тази идея в действие, е Индия. Скоро идеята за Интернет в самолетите ще бъде реалност и там. Организацията, отговорна за разрешителните, вероятно ще позволи тази услуга до края на месец август.

Очакваме зелен сигнал от отдела за телекомуникации – съобщи Lalit Gupta, генерал на гражданската авиация в страната. – Международните авиокомпании са в преговори с министерството на авиацията. В момента пасажерите са задължени да изключат WiFi опцията на устройствата си в индийското въздушно пространство (където възможността за Интернет в самолетите е забранена поради мерки за сигурност).

Картинка на Boeing с Wifi възможност

Gupta също подчерта, че компаниите Jet Airways и SpiceJet ще получат новите Boeing 737 MAX до средата на 2018 г. Тези модели са подходящи за Интернет на борда.

Ситуацията до момента

Около 70 авиокомпании предлагат услугата Интернет в самолетите си. Тя стана особено популярна заради скорошната забрана за лаптопи и други устройства на борда. Можете да прочетете повече за това тук. Някои от големите авиокомпании с подобни услуги са Air France, Lufthansa, British Airways, Singapore Airlines, Emirates и Etihad.

Снимка на жена с таблет на борда на самолет

В Индия компании като Jet Airways и Vistara предлагат предварително подбрани медийни файлове, които могат да се свалят на електронни устройства на борда. Това може да се случи чрез локалната WiFi мрежа на самолета, която в момента не предлага Интернет.

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Ивайло Янев

Технологичен ентусиаст, който обожава теми като Local и Cloud Storage, IoT, компютърни конфигурации, модове, компютърни и конзолни игри и всякакви странни и полезни джаджи.