Genesis Vanad 500 - основно изображение

Genesis Vanad 500 – LED Бънджи за мишка, стойка за слушалки и USB hub в едно

Mouse бънджитата са една интересна придобивка в днешно време. Доколко полезна, лично за нас е спорен въпрос. Ще дадем отговор в материала, като сондираме мненията на нашите приятели в Технологичното Общество на България и Гейминг Зона.

Причината за споделяето на новината е  видно от заглавието. Интересно съчетание между бънджи за мишка, стойка за слушалки и USB Hub в едно. Има и бонус към тези приложеия – лед осветление.

Предимства и недостатъци на Mouse Bungee

Ако за пръв път срещате това наименование, сега ще обясним какво е приложението му. Когато използвате мишка с кабел, а бюрото ви е малко, пространството бързо се запълва.  Дори да оставите само най-необходимите предмети, кабелът на мишката се провлачва през/около тях, закача се и пречи. Подобни затруднения проличават особено в гейминг обстановка, когато играете състезателно или за удоволствие – например игри тип „First Person Shooter“. Позиционирането на мишката за части от секундата в такива моменти е критично и всяко едно закачване или провлачване на кабела може да компроментира вашия успех.

Това, което прави бънджито, е да повдигне кабела на вашата мишка, да го прихване и по този начин да елиминира въпросните неудобства.

Може би си задавате въпроси:

-„Защо да не използвам безжична мишка?“

Много красив въпрос, който има лесен отговор. Допреди  няколко години хората, които разчитаха на бързо действие и точна реакция от мишката, нямаха алтернатива, освен жичните решения. Причината за това бяха не чак толкова ефективните сензори и канали за безжичен пренос. Днес обаче, това не е така. Съществуват доста безжични модели, които могат спокойно да се конкурират по всички параметри с жичните мишки. Разбира се, съществува и факторът „бюджет“, според който може да наклони везните към кабел или неговата липса.

– Подредено бюро и правилно прибрани/подредени кабели? 

Това е другият съществен въпрос. Голяма част от нас не навлизаме в такива детайли и предпочитаме да „владеем хаоса“. Обикновено изчакваме последния момент, в който някакъв фактор започва да ни причинява неудобство и тогава решаваме да внесем някакъв ред. Процесът по подреждане на бюрото и аранжирането на кабелите, които минават през/под/над него често изисква да махнем всичко и да подередим отново, за да ни е удобно. Но повярвайте ни!- струва си всяка отделена секунда.

Е, след като поставихме основните гледни точки на „тезгяха“, нека разгледаме и Genesis Vanad 500.

Genesis Vanad 500 – Разопаковане (ънбоксинг) и характеристики

В кутията ще намерим самото бънджи, книжка с кратки инструкции на няколко езика и един USB 2 Type A Male кабел с дължина 150см. Стойката е черна на цвят, а размерите ѝ са 12.8 х 12.8 см за основата и 25.3 см височина на целия продукт. Височината на бънджито е обоснована с идеята да бъде мултифункционален продукт, а именно –  достатъчно високо,  за да използвате рамката като поставка за слушалки.

Genesis Vanad 500 разполага с гумирани нехлъзващи се крачета, гъвкава стойка за кабела на мишката, три USB 2 порта (единият се ползва за връзка с компютъра, което оставя два свободни за всичко останало) и LED подсветка. LED подсветката разполага с 7 основни цвята, от които можете да избирате чрез натискането на тъч бутона в предната част на бънджито.

 

Обобщение и впечатления

Genesis Vanad 500 е интересна придобивка, стига да имате реална нужда от нея. Мненията, за които ви споменахме в началото на този материал обощават, че приложение на продукта намират основно хора, занимаващи се с гейминг и по-конкретно FPS shooters. Дали за вас ще се превърне в неразделен аксесоар или непотребна придобивка, е въпрос на лично мнение и предпочитания.

Ако сте фенове на конкретния тип продукти, споделете с нас вашите впечатления от тях в коментар тук или пък в нашите групи – Технологичното Общество на България и Гейминг Зона. Поздрави и до нови срещи!

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Йордан Манов

Никога не е късно да станеш за резил... :)