Genesis Krypton 700 G2 – Ревю и впечатления

Качество на достъпна цена, особено в ниския до среден диапазон геймърски мишки, определено започва да се римува с бранда Genesis. Полската компания неведнъж е доказала, че на нея може да се разчита за интересни продукти, когато бюджетът е определящ критерий. Днес ще Ви покажем още един любопитен и надежден продукт, а именно геймърската мишка – Genesis Krypton 700 G2.Genesis Krypton 700 G2 поглед отляво бял фон

Genesis Krypton 700 G2 – накратко

Казано с няколко изречения – Genesis Krypton 700 G2 е геймърска мишка с LED подсветка, приятен дизайн и външен вид, подходящ както за геймъри, така и за ежедневна офис употреба. Оборудвана с надеждния оптичен сензор PAW3333, мишката ни предоставя диапазон на чувствителност от 200 до 8000 DPI и максимално ускорение до 35 G.

Чрез едно натискане на бутонът за промяна на DPI, можем да избираме измежду 6 предварително запаметени DPI режима. LED подсветката пък идва с PRISMO ефект, с който можете да придадете уникални вариации, според Вашите желания. Всички цветове са достъпни и удобни за персонализиране чрез приложният софтуер на Genesis за модела.

Мишката разполага със собствена памет, която има грижата да пази Вашите настройки – достъпни навсякъде, по всяко време и на всяко устройство, към което я закачите. Осемте програмируеми бутона допринасят за всякакъв вид потребителска персонализация, включително използването на Макроси за всеки един от тях.

Genesis Krypton 700 G2 - поглед отгоре бял фон

Какво ще намерим в кутията (ънбоксинг)

Една отметка – ако сте фенове на това да си пазите пълния комплект на закупената от Вас техника, Genesis Krypton 700 G2 е така добре опакован, че е почти невъзможно да отворите кутията без да нарушите нейната цялост. Или казано накратко – без да му „скъсате ушите“. Разбира се, много е възможно това да се случи само при някои бройки и като цяло не касае надеждността на продукта. Без да се бавим повече, ето какво ще намерите в кутията:

  • Самата мишка плюс двуметровият ѝ кабел.
  • Кратко ръководство за употреба, което на практика, в страни от това да Ви покаже местонахождението на бутоните и екстрите за модела, е леко излишен, защото реално само подсеща да свържете мишката чрез USB накрайника
  • Резервен glide комплект или казано с други думи – комплект тефлонови подложки, осигуряващи безпроблемното плъзгане на мишката.

Характеристики

Вид Жична
Интерфейс на свързване USB
Предназначение Гейминг
Сензор Оптичен
Модел на сензора Pixart PAW3333
Максимална чувствителност 8000 DPI
Диапазон на чувствителността 200 – 8000 DPI
Брой бутони 8
Програмируеми бутони 8
Дължина на кабела 2 метра
Живот на бутоните 20 милиона натискания
Ускорение 35 G
Sampling frequency 1 000 Hz
Maximum tracking speed 300 inch/s
Maximum frame rate 8000 FPS
Вградена памет Да
Запис на Макроси Да
Подсветка Да
Цвят на подсветката RGB
Материал на изработка Акрилна пластмаса (ABS)
Покритие Тефлон
Тип на буксата USB 2.0
Поддържани операционни системи Android, Linux, Windows 10, Windows 11, Windows 7, Windows 8
Цвят Черен
Аксесоари в комплекта Кратко упътване, Glide set
Дължина 128 мм.
Широчина 69 мм.
Височина 38 мм.
Тегло 96 гр.
EAN 5901969432336
Продуктов номер NMG-1850

Genesis Krypton 700 G2 поглед отдолу бял фон

Нашите впечатления

Когато правим ревюта на продукти, винаги се стараем да бъдем максимално обективни в преценката си. Съчетанието между ценови клас и изработка винаги е на първо място. А тук, както и при останалите модели (Genesis Krypton 550 White например), полската фирма отново ни предлага надхвърлящо очакванията ни качество за бюджетна геймърска мишка. Genesis Krypton 700 G2 може да бъде закупена в ценовият клас от около 50-70лв с ДДС.

Pixart PAW3333 сензорът не разочарова по време на тестовете, а самата мишка „тежи на мястото си“ в сравнение с други модели. Определено можем да потвърдим, че това ще се хареса на геймърите с твърд захват.

Уместен момент е да споменем изрично, че дизайнът на корпуса е предназначен за потребители, използващи мишката с дясната ръка. За разлика от универсалният дизайн на други мишки, тук нещата са специфични и със сигурност няма да Ви бъде удобно, ако сте левичари.

Традиционно, софтуерът, с който можем да конфигурираме Genesis Krypton 700 G2 идва с много на брой и разнообразни опции. Подсветката пък можем спокойно да я определим като приятна и ненатрапчива. Ако я изключим, можем да се насладим на представителният дизайн на мишката, който изглежда прекрасно и като гейминг, и като офис/бизнес продукт.

За Genesis

Компанията, основана в Полша през 2011 г., е основна дейност производство на компютърна периферия от всякакъв тип. Мишки, клавиатури, слушалки, микрофони, говорители, компютърни кутии, игрови контролери и още много подобни артикули можем да намерим в тяхното портфилио и каталог.

Значението на името Genesis е от аналогията между планетите, изградени от различни елементи и микроелементи и връзката между продуктите на компанията и геймърите по света. Genesis поддържат тясна комуникация с геймърското общество, за да могат да откликнат на специфични нужди, чрез иновативни и професионални решения.

За финал

За пореден път Genesis не разочароват в бюджетните си предложения. Цената на Genesis Krypton 700 G2, според нас, напълно отговаря на предлаганите от полския производител качество на изработката. Ако се чудите дали да си купите този продукт – от нас имате зелена светлина. Ако вече притежавате мишката – споделете впечатленията си с нас в коментар под този материал или пък в нашата фейсбук група Технологичното Общество на България. Надяваме се, че това ревю Ви е харесало и ако смятате, че можем да добавим още нещо към него – не се колебайте да ни кажете. До нови срещи!

 

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Йордан Манов

Никога не е късно да станеш за резил... :)