Заглавна картинка на статията "Facebook тества нова, поредна промяна"

Facebook тества поредна нова промяна

Забелязахте ли нещо различно в постовете във Facebook днес? Може би нещо, което приятелите ви от друг град или държава са споделили? Може би все още не, но скоро ще видите разлики. Facebook започва тестовете на нова функция (за която специалистите се радват, че не е копирана от Snapchat).

Поредната ненужна фикция на Facebook или нещо лицеприятно?

Съдейки по споделените впечатления из различните социални мрежи, Facebook като че ли тества нови шрифтове из цялата си платформа. Този път те не са създадени от компанията. Ако се съди по спекулациите в Twitter, компанията ще се съобразява с шрифта, зададен като основен на системата на всеки един потребител.

Това означава, че ако използвате Mac, вашият feed ще бъде в стил „San Francisco“ (шрифта, не града). Ако ползвате Windows, ще се наслаждавате на съобщенията си в стил „Segoe UI“.

Изглежда, че тези промени са планувани от известно време. Увеличените споделяния по темата от понеделник насам обаче показват, че промените се разпространяват към все повече и повече хора.

От компанията все още няма официално изявление относно този въпрос. Това може би е стъпка от тяхна страна да персонализират страницата към вкусовете на всеки един потребител все повече и повече. Facebook се стреми от доста време да направи продуктите си колкото се може по-приятни и пригодени за всеки един от нас. С това целят да запазят вниманието ни върху статусите и съобщенията си дори още повече.

Всичко това засега е само предположения и спекулации, но все пак се случва. Очакваме официално изявление от компанията относно тези нови промени.

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Ивайло Янев

Технологичен ентусиаст, който обожава теми като Local и Cloud Storage, IoT, компютърни конфигурации, модове, компютърни и конзолни игри и всякакви странни и полезни джаджи.