Начало / Технологии / Авто / Чао, демони! Exorcist е тук: 1000 к.с. Camaro
Camaro Exorcist Cover Photo with the car on sunset

Чао, демони! Exorcist е тук: 1000 к.с. Camaro

Ако сте запалени автомобилни фенове като мен, няма как да не сте чували за американската компания Hennessey. Тя се специализира главно в тунинг за коли от Новия свят, а сега представя най-новия си проект – Exorcist.

Създадена през 1991 г., компанията става известна със своята модификация на Dodge Viper – Venom 1000 TwinTurbo. По-късно на нея е базирана и собствената им кола – Hennessey Venom GT. Подобно на AMG, Alpina, Abarth и други такива марки, Hennessey предлага after-market tuning на вече утвърдени модели. Макар тунинг дейността им да е широка, славата им идва от разработките, предназначени за американски коли.

Цялостният процес

Въпреки това чак сега може да получите тунингован автомобил от Hennessey, без да сте го притежавали преди. Може да го поръчате директно от фирмата, а те го поръчват, купуват, тунинговат, тестват и ви го доставят в най-завършен вид. Старата опция, при която вие закупувате автомобила си и го карате на място в Тексас, също все още работи. Така че, ако ви влече, отивате в Chevrolet, купувате си един Camaro ZL1 за 62 135 долара и давате на Hennessey още 55 000, за да го направи Exorcist. Това е най-новата им идея и се предполага, че името е повлияно от желанието на компанията да се противопостави на наскоро обявения Dodge Challenger Demon.

The new Hennessey Camaro Exorcist from the front on a sunset

Въпреки че Demon също ще има V8 двигател и ще произвежда 840 к.с. при 1043 nm въртящ момент, е почти сигурно, че няма да успее да спечели състезанието, след като вече са известни спецификациите на The Exorcist:
6.2-литров V8 двигател, работещ с 6400 оборота в минута и произвеждащ 1000 конски сили при 1309 nm. Освен това се очаква моделът да се предлага с два типа скоростни кутии: 6-степенна ръчна и 10-степенна автоматична. Ускорението от 0-100 е под три секунди, а колата взима 400 метра драг за по-малко от 10.

Camaro Exorcist taking off on a drag race in a cloud of smoke

Какво получавате

В пакета от 55 000 долара американската компания включва нова Supercharger система с нов компресор и HPE разпределителен вал. Подобрена всмукателна и изпускателна система, интеркулер, ауспуси, диагностика на двигателя и козметични промени са само част от Exorcist пакета. Допълнително могат да бъдат закупени и задни слик гуми за драг състезания, джанти, специални инструменти за писта и други. За всичко това американската компания гарантира с 1 година гаранция (или 12 000 мили).

Camaro The Exorcist from the back in a stormy evening

Тези, които обаче се чудят дали да не дадат парите си за Dodge Challenger Demon, трябва да побързат с решението си, защото от Exorcist ще бъдат направени едва 100 бройки. Заинтересованите могат да се сдобият с чудовищната кола директно от компанията или от дилъри на Шевролет, участващи в кампанията. Надали обаче това ще включва и европейски дестинации.

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

За Христо Чернев

Graphic, Motion, Web and Print дизайнер с изявени интереси към хардуер и gaming.