Българската EXITUS – първата в света многоезична мобилна и настолна книга-игра

EXITUS е създаден като самостоятелна игра, но е и финал на първата в света интерактивна многоезична трилогия. Предшестван е от две много успешни апликации PRAELUDIUM и CODEX vol. 2 за Android и iOS мобилни устройства. Те са прочетени и изиграни от над 19 000 играчи по целия свят. Книгата-игра популяризира историята и културата на България, докато предизвиква читателите да решават загадки.

За разлика от предните две части, EXITUS не е само мобилно приложение, а обединява реалния и виртуалния свят. Играта е съставена от три части:

  • Физическа и пълноцветна книга с над 40 загадки, пъзели, шифри, кодове, гатанки и разнообразни логически задачи. Много от тях са уникални и са създадени специално за EXITUS. Останалата част са оригинални вариации на популярни „класики“ в жанра, които са представени по необичаен и интригуващ начин. Читателите ще трябва да разчитат на своята интуиция, логика, наблюдателност, съобразителност, нестандартно мислене. Ще трябва да пишат, прегъват, въртят, чертаят, продупчват, разделят, съединяват, мерят и какво ли още не, за да успеят да решат загадките и да стигнат до самия край на историята.
  • Интерактивна мобилна апликация, изцяло преведена на 6 езика: английски, немски, френски, испански, руски, български. В нея се намира епичната история на играта, жокерите и отговорите към загадките. Всичко това е зрелищно подчертано с уникални визуални ефекти, мистериозни графики, ръчно рисувани портрети на главните герои. Приложението е обогатено с внушителни и дори на моменти настръхващи звукови ефекти. Музикалният фон е допълнен от нежна, романтична пиано музика, композирана и изсвирена лично от един от създателите и специално за проекта.
  • Над 9 физически предмети под формата на тайни артефакти. Някои от тях приличат на части от настолна игра, но тук тяхното предназначение e различно, а начините на използването им – неочаквани и понякога дори шокиращи.

Загадките в ЕXITUS са проектирани така, че да се решават от един или повече хора. Ако предпочитате да четете на спокойствие историята и да решавате загадките сами – можете да го направите. Но можете да споделите емоцията от играта с вашите близки хора. Тогава съветът на създателите е всеки от компанията да свали апликацията на своето мобилно устройство. Така ще решавате загадките заедно.

Създателите на EXITUS и тяхната кампания в Kickstarter


Създатели на уникалната книга-игра са Георги и Натали – младо семейство от Пловдив. Те от години са отдадени на каузата „Escape Тhe Room Game“.

„Мечтаем смело, но реалността е такава, че за създаването на толкова мащабен и многопластов проект финансовите разходи са внушителни и ние се нуждаем от подкрепа в тази насока“,

споделят създателите на проекта.

Кампанията за предварителни поръчки на EXITUS започна в Kickstarter на 25.01.2021 г. и ще бъде активна в следващите 3 седмици. Тя е лична покана към всеки фен на нестандартните и интригуващи загадки да се присъедини към екипа и да помогне за реализирането на играта, която е вълнуващо предизвикателство за ума и неповторимо удоволствие за сетивата.

Ако темата Ви харесва, заповядайте да я обсъдим в нашата Facebook група Гейминг Зона.

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Атанас Георгиев

Обичам да следя новостите в областта на биологията, Космоса и технологиите. Това ми дава възможност да ги споделя с Вас, читателите на Technology.bg