Начало / Фънтересно / 7-годишно момиченце написа писмо до шефа на Google, той отговори
Google момиченце

7-годишно момиченце написа писмо до шефа на Google, той отговори

Седемгодишното момиченце Chloe Bridgewater от Херефорд, Великобритания, пише писмо до шефа на Google.

Тя решава да направи това след като разговаря за кариерата си със своя баща, който работи като мениджър продажби в хардуерна фирма.

В днешно време, когато попитаме децата какви искат да станат, когато пораснат, вероятно най-честите отговори ще са „лекар“, „учител“, „учен“, „астронафт“. Е, разбира се, няма да липсват и „певица“, „актриса“, „модел“, „тарикат“. Ще си спестя обаче отговора на Иванчо от онзи виц…

Седемгодишната Клоуи има съвсем различна представа за своето бъдеще. Внимание! Запазете сериозност! Има ли човек, който да не иска да работи на място, на което има космически кораби, картове, стаи, пълни с дюнапренени топки? Щом чува от баща си разказите за това прекрасно работно място, Клоуи пише писмо до шефа на Google. В него тя го моли за среща, за да постъпи на работа.

Със своето писмо малката Клоуи прави толкова силно впечатление на директора Sundar Pichai, че той не  се сдържа и отговаря лично – отново с писмо.

7-годишното момиченце иска да работи и в шоколадова фабрика

Встрани от работата си в Google, Клоуи пише, че иска да бъде плувец и да участва в Олимпийските игри. Тя желае още и да работи във фабрика за шоколад. Директорът на интернет гиганта отговаря на Клоуи, че в бъдеще Google ще очаква молбата й за постъпване на работа, като мотивира малката англичанка да работи усърдно и да следва мечтите си.

Andy Bridgewater, бащата на Клоуи, получава писмото от Google. Той заявява, че отговорът на Сундар Пичай е вдъхновил дъщеря му да се старае още повече в изпълнението на задълженията си. Анди благодари на шефа на Гугъл за това, че е отделил няколко минути от времето си. Така той е помогнал мечтата на дъщеря му да се сбъдне.

Всъщност това не е първия случай, в който Google отговаря на писмо от дете. През 2014 година момиче на име Кейти изпраща писмо от името на баща си.  В него тя отправя молба баща й да получи 1 ден почивка, за да присъства на рождения й ден. В отговор Google му дава почивка не един ден, а цяла седмица.

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

За Атанас Георгиев

Завършил съм право семестриално . Имам година и половина стаж като редови и разследващ журналист. От година се занимавам с технологични новини, а от няколко месеца - с дърводелство.