Червено лого със знак стоп на SoundCloud

50, 80 дни до края на SoundCloud – или всъщност не!

В последните две седмици от SoundCloud са уволнени 173 работници поради финансова недостатъчност. Това са приблизително 40% от целия екип. Също така фирмата е затворила всичките си офиси в Сан Франциско и Лондон. Добра идея за всички потребители, ползващи платформата, е да запазят качените си проекти.

В резултат на това, в Интернет пространството масово се разпространиха слухове, че компанията ще остане на пазара още няколко месеца, преди официално да затвори врати. Слуховете говореха за 50 – 80 дни до кончината на популярната музикална платформа, затова и последва официално опровержително обръщение на страницата на SoundCloud, гласящо:

изявление от SoundCloud 14.07.2017 г.
https://blog.soundcloud.com/2017/07/14/soundcloud-is-here-to-stay/

Въпреки идеите на някои представители на фирмата за потенциално предстоящо коопериране с инвеститори, Alex описа бъдещето на SoundCloud възможно най-позитивно:

Намалявайки нашите разходи и поддържайки растящия приход, ще можем да контролираме независимото и печелившо бъдеще.

Много от останалите служители не са доволни от драстичните промени. Някои от тях нямат вяра в бъдещите планове за компанията, докато други напускат по собствено желание.

Персоналът не разбира мотивите на Ljung за постоянно набиране на нови работници, въпреки трудната финансова ситуация, в която се намират. Ljung твърди, че спирането на назначения е признак на слабост.

По повод съкращенията на работниците политиката ни е да не говорим за всеки индивидуален случай. Можем да ви уверим, че продължаваме да работим с всички наши освободени служители, като ги подкрепяме в този преход на намиране на работа и финансова помощ.

През последните години са документирани финансовите проблеми на SoundCloud. Отчетът през 2016 година показва, че компанията е загубила приблизително 44 милиона долара през 2014 г. и над 52 милиона долара през 2015 г.

Бъдещето на SoundCloud

Твърди се, че много компании, като Twiter, Spotify и най-вече Google, са потенциални купувачи. Поради несигурността и нежеланието на фирмата да прави сделки, те са оттеглили предложението си.

Молба за прошка

Борейки се с всички ежедневни задачи, ние, екипът на Technology.bg също се подведохме по общите слухове за близката кончина на SoundCloud и пропуснахме официалното им опровержение. Искаме официално да се извиним на Вас – нашите читатели и последователи, както и да изразим своите благодарности на нашия приятел Милен Григоров, който ни показа къде и защо грешим.

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

За Валентин Ралчев

Валентин Ралчев, все още ученик, занимаващ се в сферата на програмиране и Web Development. Знам всичко за компютри на едно над-стандартно ниво. Главни хобита - музика и гъбарство.