Интернет сайт
Изображение: Pixabay

Този сайт ще изтрие акаунтите ви и ще ви помогне да изчезнете от интернет

Това не е „Матрицата“, а просто сайт. И все пак…

Ако чувствате, че трябва да изтриете всички свои следи от присъствието си в интернет, тогава не търсете повече. Сайтът с интересното име Deseat.me е разработен от Wille Dahlbo и Linus Unnebäck. Онова, което се изисква от вас, е да се впишете в своя Google акаунт. От там нататък сървърът започва да работи. Той ще събере на едно място всички акаунти, които сте създали, и ще ви предостави линкове за изтриване на всеки един от тях поотделно.

Може ли да му се има доверие?

„Всъщност, единственото нещо, което ни подавате като информация, е какви акаунти желаете да изтриете“, пояснява сайтът.

Ако имате някакви притеснения, свързани вашата сигурност, то те може би са необосновани. Сайтът твърди, че „неприкосновеността на личния живот и сигурността на данните са нещата, които ние считаме за изключително важни“. Уеб порталът използва само Google OAuth протокол. Това означава, че той не разполага с достъп до вашите данни за вход, а само с информация за акаунтите, които използвате.

На този етап изглежда, че Deseat.me има все още ограничени функции. Сайтът работи единствено с акаунти, свързани с профила ви в Google. Оказва се още и че в някои случаи следите от вашето онлайн присъствие все пак ще бъдат на разположение. Така например, снимките на ваши приятели, в които присъствате и вие, ще останат.

„Три пъти мери, един път режи“

Все пак, ако имате нужда от интернет почивка, бъдете особено внимателни какво си пожелавате. Този сайт не е направен, за да ви осигури интернет пауза. Напротив, той изтрива всичко. Перманентно. Един клик и вас вече ви няма в интернет. Така че умната, за да няма после лоши чувства!

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Атанас Георгиев

Обичам да следя новостите в областта на биологията, Космоса и технологиите. Това ми дава възможност да ги споделя с Вас, читателите на Technology.bg