Castlevania Lord of Shadows

Netflix ще излъчат ТВ сериал по Castlevania

Netflix ще прави телевизионен сериал по известната игра Castlevania. Това обяви вчера компанията във връзка с плановете си за тази година.

В съобщението до медиите новият сериал беше обявен просто като „Castlevania, сезон първи, част първа ще бъде излъчена по Netflix през 2017-та година.“ На сайта си, Netflix посочват, че сезонът ще бъде от четири части, всяка от тях дългa около 30 минути. Историята ще се фокусира върху борбата на семейство Белмонт със самия Граф Дракула. Основен протагонист ще бъде нов член на семейството, който за момента не се е появявал във видео игрите. Сериалът ще има рейтинг „R“, което е разбираемо, тъй като много от игрите от поредицата имат рейтинг „M for mature“.

Това е всичко, което се знае до момента със сигурност. Продуценти ще бъдат Frederator Networks, които продуцираха и известното шоу Adventure Time, както и Ади Шанкар – човекът, отговорен за противоречивия кратък филм Power Rangers от 2015 г.

Castlevania и мястото й сред игрите за вампири

За тези от вас, които не са наясно с Castlevania, ще спомена че това е поредица от екшън-адвенчър видеоигри на вампирска тематика, създадени от японската компания Конами. Играта се фокусира върху семейство Белмонт и тяхната война с Граф Дракула. Жанрът й се определя като мрачно фентъзи. Самите игри са изключително популярни сред феновете и често са включвани в класации за „най-добрите игри, правени някога“. Франчайзът е определян като четвъртият най-успешен, стоящ рамо до рамо до поредици като Super Mario, Final Fantasy и Legend of Zelda.

Първата игра излиза през 1986-та година, а последната – през 2015-та. Заглавията от поредицата са излизали за различни платформи, включително Nintendo, Pocket PC устройства и мобилни телефони. Най-голяма популярност добиват игрите, разработени за Nintendo и Sony Playstation.

Ади Шанкар обяви още преди година, че работи по подобен сериал

Преди около година Ади Шанкар обяви във фейсбук акаунта си, че работи по нов, „супер-брутален“ минисериал по играта Castlevania, заедно с Фред Сайберт и Кевин Клонд. Статия в The Globe and Mail твърди, че Уорън Елис, автор на множество комикси за Marvel, DC, Wildstorm и Avatar Press,  е написал сценарият за първи сезон. Времето ще покаже дали догадките са правилни.

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Колийн Ливингстън

Колийн Ливингстън е писател, автор на книгите-игри "Мъдростта на царя", "Самсон" и "Ной". Завършил е физика, информатика, медицина и право, но не защото е хипер гений, а защото зад този псевдоним се крие бая народ. Интересува се от наука и религия, литература и окултизъм, ГМО и екоталибанщина отново поради шизофреничното съжителство на множество личности. Обича да слуша рок, метъл, църковни песнопения и тибетски мантри. Любима негова група е Nanowar of Steel.