Мишел Пфайфър е трябвало да участва в "Мълчанието на агнетата"

Мишел Пфайфър е трябвало да участва в „Мълчанието на агнетата“

Знаете ли, че…

Мълчанието на агнетата“ е страхотен филм със странно заглавие. Имам предвид, в него няма агнета, а актьорите не са особено мълчаливи. Защо тогава се казва „Мълчанието на агнетата“? Има ли някаква скрита метафора вътре? Има ли намигвания към малкото агънце на Мери? Има ли курбан чорба?

Въпреки всички тези наистина важни въпроси, които остават без отговор, филмът си е класика. За този негов статут помагат страхотните изпълнения на Джоди Фостър като Кларис Стърлинг и сър Антъни Хопкинс като Ханибал Лектър. И макар и трудно да можем да си представим някой друг в ролята на Кларис, Джоди Фостър не е била първи избор за нея.

Ролята първоначално е била предложена на Мишел Пфайфър. Пфайфър обаче има твърде много „ф“-та в името и отказва, понеже ролята й се е сторила твърде страшна.

https://www.youtube.com/watch?v=zeKqD2g9-ic

Това се случва само година след като тя отказва и главната роля в „Красива жена„. След това отказва роля и в „Първичен инстинкт„, както и в „Телма и Луиз„.

Сигурно е имала добра причина да откаже всички тези роли. Малко след това поема ролята на Жената котка и се представя прекрасно в образа на Селина Кайл, оставяйки дълбока следа в сърцата на тийнейджърите по това време.

В крайна сметка всичко се развива добре за всички.

Свали като WallPaper (FullHD)

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Виктор Янков

Виктор Янков е изестен като Lopi и пише неща в интернедите вече повече от 10 години. Подвизава се като маркетинг/копирайтер в Ancient Media, а когато не работи кара колело / сноуборд, гейми и гледа сериали и кино.