FoldiMate машина за сгъване на дрехи
FoldiMate

Машина за сгъване на дрехи спестява времето ви

Вече сме в 21-и век и имаме перални, сушилни и прочее екстри, но все още сгъваме дрехите си на ръка. Замисляли ли сте се колко много време и усилия отнема това? Освен това неправилно сгънатите дрехи заемат повече място в гардероба.

Явно за всичко това са помислили умниците от FoldiMate и затова са разработили машина, която да отмени човека в това досадно занимание.

Новата машина FoldiMate може да ви спести време и усилия в най-времеемките части от прането. Тя може да сгъва, парфюмира и да отстранява гънките от вашите дрехи. Просто ги закачате на специалните закачалки и чакате FoldiMate да свърши останалото.

FoldiMate – новият семеен помощник

Размерите на машината са 28x32x31 инча (71 cm x 81 cm x 79 cm) и тежи 66 паунда (30 kg). Оборудван е с няколко роботизирани ръце и подвижна табла, които сгъват дрехите ви за по-малко от минута. Местата за закачане на дрехи са 15-20, а капацитетът на таблата е 10-30 дрехи в зависимост от размерите им. След закачането потребителят трябва да посочи от какъв вид са дрехите, а роботът помощник сам определя дебелината на плата и дължината на ръкавите/крачолите и се наглася спрямо тях.

Сгъването на отделната дреха отнема 10 секунди, а отстраняването на гънките още 20-30 секунди. Машината не може да сгъва пране с много големи или много малки размери като спално и долно бельо, чорапи.

https://youtu.be/swNgjX0xHC8

От компанията твърдят, че тяхната машина може да съкрати времето за пране до два пъти.

Критиците на FoldiMate посочват, че потребителят трябва да свърши твърде много неща, за да се възползва от това чудо на техниката – да сортира дрехите си по вид, да ги закачи една по една и постоянно да изпразва таблата от сгънати дрехи. Освен това нивото на шума от работата й е колкото на голям принтер.

Цената на една машина ще бъде 700-850 долара

Новата машина беше представена на изложението CES 2017. В момента компанията набира предварителни поръчки. Обявената цена на една машина е 700 – 850$. Очаква се да излезе на пазара през 2018 г.

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Колийн Ливингстън

Колийн Ливингстън е писател, автор на книгите-игри "Мъдростта на царя", "Самсон" и "Ной". Завършил е физика, информатика, медицина и право, но не защото е хипер гений, а защото зад този псевдоним се крие бая народ. Интересува се от наука и религия, литература и окултизъм, ГМО и екоталибанщина отново поради шизофреничното съжителство на множество личности. Обича да слуша рок, метъл, църковни песнопения и тибетски мантри. Любима негова група е Nanowar of Steel.