Начало / Кино и TV / Kung Fury с Майкъл Фасбендър и пълна версия
Kung Fury с пълна версия

Kung Fury с Майкъл Фасбендър и пълна версия

След успешния си Кикстартър, 30 милиона гледания, саундтрак и специално участие от Дейвид Хаселхоф, 80-тарското безумие на Kung Fury ще има и пълнометражна версия. Нещо повече – според информация от тази седмица един от героите в нея ще е Майкъл Фесбендър. Изглежда актьорът не се е уморил от филми със слаби сценарии след последния Alien и е готов да се впусне в свръхестетичната лудост на Kung Fury.

Новината показва огромния успех на проекта и неговия пародиен хумор. 30-минутната версия е вдъхновена преди всичко от нискобюджетните полицейски екшъни на 80-те, а стилът е странна смесица от пародия и преклонение пред въпросните B-movie-та. Трябва да се има предвид, че огромна част от 600 000$ бюджет са похарчени за качествени по свой начин CGI ефекти, де факто 90% от цялата лента. За 30 минути, с помощта на хакерът на времето – Хакермен, главният герой посещава Асгард, Нацистка Германия, и се превръща в анимационен герой. Немалка част от действието се развива и в родната на героя, Knight Rider версия на Маями през 85-та. Екшънът не спира през цялото време, въртейки се около масовото убийство в полицейското управление по телефона. След него едноименният герой Кунг Фюри и режисьор на продукцията се бори с роботи, динозаври и Кунг Фу вермахтски клонинги.

Определено целият проект изглежда като добра шега, но заявката за участието на Фесбендър вдига мизата много високо. Факт е, че актьорът от най-високо холивудско ниво и преди е участвал в арт експерименти като „Франк“ и X-men, но съгласието за тази продукция определено заслужава уважение. Задачата и пред шведския автор/ режисьор/ главен актьор във филма Давид Сандбърг няма да е лека – надали преди няколко години е очаквал, че ще заснеме пълнометражна версия на история с милиони фенове. А Kung Fury ги заслужава със странния си, искрен и смел подход.

Все още не е ясна датата на излизане, имайки предвид, че снимките тепърва започват. Дотогава феновете на свръх 80-тарската атмосфера, аматьорската актьорска игра и безумния сценарии ще трябва да се задоволят с новите сезони на Stranger Things и 30-минутната версия на филма:

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

За Михаил Иванов