Кръгът с Ема Уотсън

Кръгът – първи трейлър

През пролетта предстои да излезе нов филм за компютрите, технологиите и още нещо, със заглавие „Кръгът“. Филмът е адаптация по книгата на Дейв Егърс от 2013 г. със същото заглавие. Сюжетът се завърта около млада жена, Мей Холанд, която отива да работи в компанията Bay Area, която не е Гугъл, но не е и нещо, различно от Гугъл. Окуражавана от шефовете си да живее в пълна прозрачност пред очите на целия свят, тя открива че „да знаеш е добре, да знаеш всичко – още по-добре“, но „да знаят всичко за теб“ може да е пагубно.

Не технологиите са зло, а начинът, по който ги използваме

Филмът започва с ексцентрично интервю за работа и бързо се превръща в нещо зловещо.

Претенциите в стил „трябва да знаем всичко“ и „споделянето е добро“ на Еймън Бейли (шефа на компанията) вероятно са тези, които ще доведат до логичния завършек на лентата. Ако някой от вас си спомня филма „Антитръст“ с младия програмист с големи амбиции и главния злодей, който изобщо не приличаше на Бил Гейтс (ама хич), вероятно би го оприличил на него.

Филм, обединяващ известни актьори от различни продукции

В ролите ще можем да видим Ема Уотсън (която има и други интересни филми зад гърба си, освен Хари Потър), Том Ханкс (обикновено играещ в адаптациите по Дан Браун), Джон Бойега (чернокожият от новия „Междузвездни войни“) и Карън Гилън („Доктор кой“).

Това е вторият филм за 2016г., в който Том Ханкс участва в адаптация по книга на Дейв Егърс. Явно актьорът си пада по адаптациите.

Бил Пакстън пък за пръв път работи по една и съща лента с Том Ханкс след Аполо 13 (1995г).

Интересно какви нови технологии ще ни предложат в него и доколко ще прилича или пък няма да прилича на „Антитръст“. Нека почакаме да се размразим след зимата и ще научим. Премиерата на филма е насрочена за 28 април 2017 г.

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Колийн Ливингстън

Колийн Ливингстън е писател, автор на книгите-игри "Мъдростта на царя", "Самсон" и "Ной". Завършил е физика, информатика, медицина и право, но не защото е хипер гений, а защото зад този псевдоним се крие бая народ. Интересува се от наука и религия, литература и окултизъм, ГМО и екоталибанщина отново поради шизофреничното съжителство на множество личности. Обича да слуша рок, метъл, църковни песнопения и тибетски мантри. Любима негова група е Nanowar of Steel.