Cyber Kick OFF Party '23

Киберсигурността, изкуственият интелект и дроновете ще са във фокуса на Cyber Kick OFF Party ’23

Първото за годината технологично събитие – Cyber Kick OFF Party, организирано от КиберКЛУБ, ще се проведе на 10 януари от 19 ч. в Интер Експо Център София. Събитието е част от календара с дейности на организацията и е насочено към широк кръг участници от кибер общността. Организаторите очакват в него да се включат над 300 участници, сред които ще има представители както от сферата на сигурността, така и от различни нововъзникващи технологични сектори като дроновете, изкуствения интелект, роботите, виртуалните реалности и др.

Участници

Освен физическите лица, в инициативата са заявили участие над 70 организации от страната и чужбина. Водещи партньори на събитието са Клъстерът за интеграция на нововъзникващи технологии ETIC, Клъстер за изкуствен интелект, ISACA Sofia Chapter и Cyber Security Talks Bulgaria.

Форматът на Cyber Kick OFF Party ’23 е общностно ориентиран. “Целта е да се наблегне на активности, сплотяващи общността и създаващи предпоставки за междусекторен нетуъркинг. Друга основна задача на събитието е да представи локалната cybersecurity екосистема в пълната й цялост, както и да се създаде среда за комуникация в общността, подпомагаща натрупването на експертиза в различни мултидисциплинарни проекти” – обяснява Антон Пулийски, мениджър на общностите в КиберКЛУБ.

Програмата на Cyber Kick OFF Party ’23

Програмата ще започне с официално откриване и кратки представяния на участниците, след което ще продължи с отворена дискусия и коктейлна част с игри за всички присъстващи. В лекционната част ще участва заместник-министърът на електронното управление Благовест Кирилов, който ще говори за нуждата от киберкултура и ролята на общностите в тази област. Антон Пулийски ще представи накратко стратегията на КиберКЛУБ за 2023 година.

Дискусията ще бъде посветена на Open Cyber Community Paper (OCCP) и свързаните с нея действия на общността през годината. Водещ ще бъде Кристина Ескенази, а панелисти – Благовест Кирилов, Момчил Алексиев, Ясен Танев, Антон Пулийски, Павел Георгиев и Миглен Евлогиев. Коктейлната част с включени нетуъркинг, демонстрации и игри ще започне в 20:30 ч. и ще продължи до 22:30 часа.

Събитието е безплатно, но с предварителна регистрация. Повече информация има тук.

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Ивелина Георгиева

No matter how far you run, you can never truly escape, everything catches up to you at the end and when it does, it usually kicks your ass.