Едуард Нортън като вдъхновител на визията на Kratos от God of War

Едуард Нортън – първообраз на спартанеца Kratos

Знаете ли, че…

Вечно ядосаното лице на Kratos от “God of War” е моделирано по образ на изражението на актьора Едуард Нортън във филма “Американска история Х”.

Всъщност оригиналната първа част на „God of War“ е трета поред в хронологията на сагата за спартанеца Kratos. God of War – Ascension e първа от времевата линия, а God of War – Chains of Olympus – втора.

Ascension проследява падението на Крейтос като аватар на бога на войната – Арес и борбата му срещу трите фурии, пратени от същия този Арес като мъчители на спартанеца.

Chains of Olympus представя Kratos като спасител на боговете от Олимп, напътстван от Атина, която му дава задачата да открие бога на слънцето – Хелиос, и с негова помощ да надвие Морфей (богът на сънищата).

Свали като Wallpaper (Full HD)

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Никола Гайдов

Геймър до мозъка на костите си, книжен човек, завършил Книгоиздаване в СУ, в свободното си време пише сценарии за късометражни филми и се занимава със семейния пчеларски бизнес. RPG - маняк, умира си за добра и оригинална история, независимо под каква форма. Любител на качественото фентъзи, фантастика и приключенска литература.