Заглавна снимка на дневна доза "летище JFK"

Летище JFK – едно от най-модерните за 1956 година

Знаете ли, че… Международното летище Джон Ф. Кенеди (или накратко летище JFK) е едно от най-големите такива, предназначени за обслужване на международни полети? Строежът му започва, след като полетният трафик на съществуващото на запад летище Ла Гуардия се увеличава неимоверно.

Летище JFK се намира в Ню Йорк и е разположено в Лонг Айлънд, на 19 км от Южен Манхатън. Има достъп до метро, таксита и автобуси. Първоначално се използва за обслужване на по-малки самолети с размерите на Дъглас DC-6. Няколко години след това пистата се разширява, заради появата на по-масивни летателни апарати като Боинг-747.

Летището носи името Idlewild до 1963 година, а след това е преименувано на убития президент на САЩ – Джон Фицджералд Кенеди.

Информационно табло JFKСвали като WallPaper (Full HD)

Летище JFK е проектирано от архитекта Ееро Сааринен, който определено се е постарал да направи дизайна уникален. Но по-интересната част от летището е неговото информационно табло. Както виждате на снимката, която е направена през 1956 година, таблото е много голямо и с иновативен за времето си дизайн. Повече информация за архитекта можете да намерите тук.

А на вас харесва ли Ви летище JFK, чийто дизайн е на повече от 60 години? Споделете в коментар вашите впечатления, а защо не и в нашата фейсбук група – Технологичното общество на България. Ако искате да разберете повече интересни факти около летището, изгледайте този интересен клип.

 

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Николай Николов

Занимавам се с компютърни технологии от 7 годишен. Завършил съм средно образование с профил информатика и информационни, а интересът ми е Game Development. Обичам градивната критика, като много често давам такава.